21. elokuuta 2014

• School Tips •

Heippa! Lupailin teille viime viikolla kouluvinkkipostausta parempien postausideoiden puutteessa, ja tässä se nyt tulee. :) Minulle koulu on aina ollut suhteellisen vaivatonta, joten ajattelin pistää oman menestykseni salaisuudet eteenpäin. Itse olen siis peruskoulun yhdeksännellä luokalla, joten vinkit tulevat siis omien kokemuksieni pohjalta, (Joita on kyllä yhdeksässä vuodessa kertynyt hurja määrä!) mutta en kuitenkaan osaa sanoa miten näitä kannattaa suhteuttaa esim. lukioon, luulisin kuitenkin että sielläkin opiskelu on suht. samanlaista. :) Toivottavasti tykkäätte, ja postausieoita saa toki ehdotella kommentteina, - jos ette siis halua, että postaukseni ovat pelkkiä kuulumisia, sillä niidenkin kirjoittelu alkaa pikkuhiljaa tylsistyttämään - tai sitten vaikka kysyä ask.fm:llä, mihin pääset sivupalkissa olevasta linkistä. :) Lue ihmeessä eteenpäin, ja katso, mitä minulla on sanottavaa ...

073

1. ... aikaisista herätyksistä. Herää tarpeeksi aikaisin, niin vältät monet aamuiset kriisit. Jos nukun pommiin, unohdan lähes varmasti jotain tarvitsemaani kotiin. Esim. jonkun aineen kirjat, rahat tai sitten puhelimeni, vaikka se on yleensä kuin liimattu käteeni. :) Laita jokaiselle koulunalkamisajalle oma herätys, ja aseta puhelimesi toistamaan sitä oikeina päivinä. Varaa herätyksen jälkeen tarpeeksi aikaa, jotta voit halutessasi torkuttaa, jos sängystä nouseminen tuntuu ylitsepääsemättömältä. Ääneksi kannattaa valita joku mahdollisimman ärsyttävä - paitsi ei maanantaisin, sillä ne ovat muutenkin jo tarpeeksi kauheita. :D

044

2. ... koulutarvikkeista. Pidä hyvää huolta koulutarvikkeistasi. Tämä vinkki saattaa aluksi tuntua monista turhalta. "Kirjathan ovat koulun omia, eikä asia koske minua, vaikka ne vähän repeilisivätkin." Mutta kun kerran sattuu kohdalle sellainen kirja, jonka omistajalla on ollut juuri tuo asenne, ei enää naurata. Oma opiskelumotivaationi ainakin laskee heti, jos kirjat ovat huonossa kunnossa. :) Vänkyräisiä alleviivauksia ja pilapiirrustuksia täynnä olevia sivuja ei ole kauhean kiva lukea. Kun kirjat ovat siistejä, opiskelu on paljon mieluisampaa. Valitettavasti oppikirjan kuntoon ei voi aina itse vaikuttaa. Sen sijaan mahdolliset uudet oppikirjat ja työkirjat kannattaa  aina muovittaa.

019

3. ... kokeisiin lukemisesta. Pahimmat koerysät ajoittuvat mun syyslukukaudella todennäköisesti ennen syys - ja joululomaa. Itse luen koealueen yleensä kahtena päivänä kerran läpi. Lisäksi luen myös muistiinpanoja, ja teen omia käsitekarttoja yms. Kieliin luen lisäksi sanoja ja kertaan työkirjan tehtäviä, sillä ne ovat usein samantapaisia kuin kokeissa. Parhaiten opin kuitenkin kuuntelemalla tunneilla. Kokeisiinluku onnistuu minulla parhaiten illalla, kun on rauhallista, ja voin yhdistää sen lukuhetken herkutteluun. :) 

013

4. ... aamupalasta. Syö hyvä aamupala. Aamupalan tärkeyttä ei turhaan painoteta. Mulla on esimerkiksi tässä jaksossa sellaisia päiviä, joina koulu alkaa kahdeksalta ja ruokailu on vasta kahdeltatoista. Ja jos ruoka sattuukin olemaan pahaa, joutuu nälästä kärsiä koko päivän. Monet eivät välttämättä pysty syömään mitään aamulla. Minullakin oli sellainen vaihe joskus 6. ja 7. luokalla, mutta kun opettelee syömään ennen kouluunlähtöä aamutunnit sujuvat paljon helpommin :)

2 kommenttia

  1. sulla on kyllä aivan ihana blogi :)

    ♥: leave-world.blogspot.fi

    VastaaPoista