18. lokakuuta 2014

• Rome (Part 1.) •

Moikka! Tää tyttö on onnellisesti kotiutunut Roomasta, ja pahoittelee jälleen kerran sitä, kun postausväli on taas venynyt vähän pidemmäksi, kuin mitä oli tarkoitus. En halunnut tulla mitään pikamoikka - postausta tänne blogiin tekemään, mutta luultavasti ette olleet välttyneet mun Roomahehkutuksilta ja tiesitte, mistä mun pieni postailemattomuus johtuu. Kaiken kaikkkiaan mun loma Roomassa oli aurinkoinen, lämmin, ihana, täynnä upeita nähtävyyksiä ja tietysti shoppailua. :) Kuviakin tuli räpsittyä tosi hyvin, ja postauksia teen ainakin kaksi, ehkä jopa kolmekin, riippuu ihan siitä, kuinka paljon teitä kiinnostaa. Myös ostospostaus on tulossa! Nyt en kuitenkaan kirjoittele turhia, vaan menen suoraan asiaan, eli tietysti siihen, mitä tein mun Rooman matkan aikana! 


051
057
024
037
186
095
Espanjalaiset portaat oli ihan täynnä turisteja. :)
071
101
077
112
140
Valkosuklaan makuista gelato - jäätelöä. 
131

Day 1. Monday
Saavuttiin Roomaan, Leonardo da Vincin lentokentälle varhain maanantaiaamuna. Lento kului suhteellisen nopeasti nukkuessa, sillä yöunet olivat jääneet melkoisen vähäiseksi, koska herätys oli jo puoli viideltä. Heti, kun oltiin saatu matkalaukut, lähdettiin junalla Rooman keskustaan. Meidän hotelli oli vain parin korttelin päässä Terminin juna - asemasta, joten käveltiin sieltä hotellille. Hotellilla vaihdettiin ylle vähän kevyempää vaatetusta ja vietiin matkalaukut hotellihuoneisiin. Hotellilta lähdettiinkin kiertelemään keskustaan ja päädyttiin aika nopeasti syömään lounasta pieneen ravintolaan. :) 

Lounaan jälkeen mentiin katsomaan espanjalaisia portaita, mitkä olivat tietysti täynnä turisteja. Portaiden edessä kulki myös hieno kauppakatu, joka oli täynnä huippumerkkien putiikkeja. Kadulta löytyi mm. Céline, Bvlgari, Louis Vuitton ja Dior. Mun kukkaron tasoa vastasi Sephora, jossa oli tietysti pakko käydä ihastelemassa ihania kosmetiikkajuttuja. Sieltä mukaan tarttuikin yksi pieni juttu, jonka näätte varmasti myöhemmin. Käytiin myös Zarassa ja yhdessä suuemmassa tavaratalossa, minkä jälkeen matkamme jatkui yhdelle kuuluisalle suihkulähteelle, joka oli valitettavasti korjauksessa. Käytiin myös syömässä gelatoa (italialaista jäätelöä) ja lähdettiin hotellille rentoutumaan. ♥ Illalla käytiinkin vielä syömässä, mutta siitä ei sitten muuta kerrottavaa olekaan. 


158
165
313
Rooman karttaa :)
295
173
328
229
Vatikaanimuseon upeita taideteoksia. 
416
577
286

Day 2. Tuesday
Herättiin aika aikaisin, noin kahdeksan maissa ja mentiin aamupalalle. Aamupalan jälkeen lähdettiin kävelemään Terminin metroasemalle ja mentiin metrolla Vatikaaniin. Aamupäivä menikin jonottaessa Vatikaanimuseoon, ja siinä menikin yhteensä lähes puolitoistatuntia. Vatikaanimuseo oli tietysti täynnä upeita maalauksia ja patsaita. Kiersimme myös museon sisällä olevat kappelit, joista vaikuttavin oli ehdottomasti Michel Angelon toteuttama Sikstuksen kappeli. Kappelin seinät ja katto olivat täynnä toinen toistaan upeampia maalauksia, mutta siellä ei valitettavasti saanut kuvata. Pitkän museokierroksen jälkeen mun jalat olivat kyllä ihan poikki, ja suunnattiin museon kahvilaan istuskelemaan ja juomaan limsat.

Museolta suunnattiin Pietarin kirkon luo, ja sen edessä olevalle aukiolle. Sinnekin sai jonottaa lähes puoli tuntia, mikä oli 28 asteen helteessä melkoinen suoritus. Kierrettiin kirkko huolellisesti läpi, ja lähdettiin etsimään lounaspaikkaa. Tuossa vaiheessa olin kyllä jo aika poikki, sillä kello oli jo lähes kolme. Söin lounaaksi ihanaa lasagnea ja lähdettiin kävellen kohti yli 2000 vuotta vanhaa kirkkoa, Pantheonia kohti. Lopuksi käytiin vielä tsekkaamassa Italian presidentin virka - asunto. Rooma on täynnä upeita rakennuksia, kirkkoja, ravintoloita ja pieniä katuja, joten pakko mainita että pelkästään käveleskemällä ympäri kaupunkia, saa jo aikaan ihanan kokemuksen. ♥ Sieltä suunnattiinkin pienen puiston kautta hotellille. Illalla mentiin taas ravintolaan syömään! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti