3. helmikuuta 2015

• How Do I Make My Smoothies •

smoothie collage

Moikka! Tällä kertaa on luvassa vähän erilaisempaa postausta. Aiheena ovat otsikostakin päätellen smoothiet, ja se, miten mä itse tykkään tehdä niitä. :) Mun blogissa ja instagramissa onkin näkynyt ihan älyttömästi erilaisia smoothiekuvia, koska ne on mun mielestä niin ihanan värikkäitä ja söpön näköisiä. Smoothiet ovat mun mielestä älyttömän hyviä ilta - ja välipaloja, lisäksi ne sopivat myös aamiaisille, ja vaikka treenin jälkeen juotavaksi palautusjuomaksi. Smoothieihin on tietysti älyttömästi erilaisia reseptejä ja valmistustapoja. Niihin tulevia aineksia ja ainesten suhteitakin voi vaihdella tosi helposti, enkä mä ole ikinä edes noudattanut minkäänlaista reseptiä niitä tehdessä. :) Ainoa miinus, mitä keksin smoothieista on se, että niitä tehdessä tulee yleensä aika paljon tiskiä. 

Recepie
027

Ainekset ja valmistus: Itse tykkään käyttää smoothieissa yllä olevan kuvan aineksia: vaniljajogurttia, maitorahkaa, jäisiä mustikoita, yhden banaanin, ja lorauksen appelsiinimehua. Kuvan ainesmäärästä tulee kaksi suurta lasia smoothieta . Jos kotoa ei löydy juuri näitä aineksia, monet niistä ovat helposti korvattavissa. Ja jos haluat syödä superterveellisesti, vaniljajogurtin siasta kannattaa käyttää vaikka kreikkalaista - tai maustamatonta jogurttia. Rahkaakaan ei ole pakko laittaa, vaan sen tilalta voi laittaa enemmän jogurttia. Myös appelsiinimehun voi korvata vaikka maidolla. Monissa hedelmissä on tietysti niin paljon nestettä, että maitoa tai mehua ei välttämättä tarvita ollenkaan. Itse kuitenkin yleensä laitan smoothieen jotain nestettä, sillä se tekee siitä helposti juotavan. Marjoja ja hedelmiä voi vaihdella oman maun mukaan. Mun suosikkeja on mustikkasmoothie ja vadelma - mangosmoothie. Banaania laitan kuitenkin aina muista aineksista riippumatta. Jos hedelmät/marjat eivät ole jäisiä ja haluat smoothiesi silti olevan kylmää, sekaan voi myös laittaa muutaman jääpalan. Kun olet valinnut mieleisesi ainekset, laita kaikki blenderiin tai tehosekoittimeen, ja sekoita tasaiseksi. Myös sauvasekoittimen käyttäminen onnistuu hyvin. :)

104
058
114

Tarjoiluehdotuksia: Itse juon yleensä smoothien jostain vähän suuremmasta lasista. Tykkään myös yleensä laittaa pinnalle jotain smoothien aineksista, kuten mustikoita tai vadelmia, sillä se tekee siitä jotenkin kivemman näköisen. Joskus laitan pinnalle myös jotain muita hedelmiä, tai mysiä. Viimeaikoina blogeissa ja we♥it:issä on myös näkynyt "Smoothie Bowl" - kulhoja, jotka ovat nimensä mukaisesti kulhollisia smoothieita, joiden päällä on hedelmiä, pähkinöitä yms. Kokeilin tänään itsekin sitä, ja olihan se ihan älyttömän hyvää tuossakin muodossa, ja jos mahdollista, niin vieläkin söpömmän näköistä. :) Toivottavasti tykkäsitte postauksesta, ja kertokaa ihmeessä, jos haluatte nähdä lisää samantapaisia postauksia. Ihanaa viikkoa kaikille! ♥ :*

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti