2. kesäkuuta 2015

• Rhubarb Crumble Cake •

Moikka kaikki ja ihanaa kesäkuuta! Toukokuussa mun postaustahti oli tosi hurja, sillä postauksia kertyi yhdeksän, enkä kyllä muista, koska olisin viimeeksi postaillut niin useasti. Tässä kuussa mulla on kuitenkin sen verran menoja, että postauksia tuskin tulee kertymään niin montaa. No, mun tavoite (neljä) kertoo ehkä jotain. :D Toukokuun suuresta postausmäärästä huolimatta, en ehtinyt ollenkaan tekemään kuukauden resepti postausta, joten ajattelin aloittaa kesäkuun heti sillä, jotta se tulee varmasti tehtyä. Tätä reseptiä oon tehnyt useampana kesänä peräkkäin, ja aina on kyllä onnistunut, joten kokeilkaa ihmeessä! Tänään mulla ei ookkaan mitään ihmeellisyyksiä kampaajaa lukuun ottamatta, joten mennään suoraan asiaan.

IMG_2346
IMG_2366

Aloita valmistamalla kakun raparperitäyte: Siihen tarvitset n. 250 g raparperia, voita, 3/4 tl kanelia ja 5 rkl sokeria. Huuhtele raparperinvarret, ja kuori niitä kevyesti veitsellä, jotta alta paljastuu vihreää. Pilko varret, ja lisään ne kattilaan voin, sokerin ja kanelin kanssa. Kiehuttele raparperejä, kunnes ne ovat pehmenneitä, älä kuitenkaan päästä niitä hilloksi, sillä ne jatkavat kypsymistään uunissa. Jos raparpereista on irronnut paljon nestettä, kannatta niitä valuttaa hetki, jotta kakusta ei tule liian kosteaa. Raparperitäytteen tulisi näyttää suunnilleen samalta kuin kuvassa. Raparperin lisäksi kakkuun tulee myös mansikoita. Jos mansikat ovat jäisiä, sulata niitä hieman mikrossa, ja pyörittele perunajauhoissa.

Jatka tekemällä pohjataikina: Siihen tarvitset 5,5 dl jauhoja, 0,5 dl sokeria, 200 g voita ja 2 kananmunaa. Lisää jauhot, voi ja sokeri tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen, ja sekoita, kunnes taikina on murumaista. Lisää kananmunat koneen käydessä hitaasti. Taikina on valmista, kun se muodostuu suureksi palloksi. Voitele ja jauhota irtopohjavuoka, ja painele taikina vuokaan. 

IMG_2387

Jatka valmistamalla kakun päälle tuleva muruseos, eli crumble: Crumbleen tarvitset 2,5 dl jauhoja, 1 tl kanelia, 1,5 dl sokeria ja 125 g kuutioiksi leikattua voita. Valmista crumble laittamalla kaikki ainekset tehosekoittimeen. Crumble on valmista, kun se on murumaista, eikä mikään ainesosa ole irrallaan siitä. 

IMG_2403

Kokoa lopuksi kakku: Kun taikina on paineltu vuokaan asettele vuokaan mansikat ja tarvittaessa valutettu raparperitäyte. Täytettä saisi olla yhteensä 500 grammaa, mutta vähän pienemmälläkin määrällä pärjää. Ripottele lopuksi crumble kakun päälle, ja laita kakku 200 asteiseen uuniin ja paista noin 45 minuuttia. Kun kakku on valmis, tarjoile se hieman lämpöisenä maidon ja vaniljajäätelön tai - kastikkeen kanssa. 

IMG_2411

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti