22. heinäkuuta 2015

blueberry pie

Moikka! Päätin tehdä tämän kuukauden reseptiksi mustikkapiirakan, sillä marjastuskausi alkaa aivan kohta. Kuumassa ja kosteassa mustikkametsässä oleminen ei ole munkaan mielestä mitään herkkua, mutta kyllä sinne pari kertaa kesässä joutuu väkisin äidin pakottamana lähtemään. Ja onhan se kiva sitten talvella herkutella smoothieilla, ja erilaisilla leivonnaisilla. Tämä piirakka on tosin tehty viime kesän marjoista, sillä meillä päin ne eivät ole vielä kerenneet kypsyä. Mun perheessä mustikkapiirakka on tehty aina juuri tällä ohjeella, ja tässä on melkein mahdotonta epäonnistua. Kokeilkaa siis ihmeessä! :)

022

Aloita piirakan teko ottamalla mustikat sulamaan, jos käytät jäisiä marjoja. Niitä olisi hyvä olla sen verran, että ne peittävät tasaisesti koko piirakkavuuan. Jäisien marjojen joukkoon kannattaa sekoittaa ruokalusikallinen perunajauhoa. Valmista seuraavaksi pohja. Aloita sekoittamalla sähkövatkaimella 150 g voita ja 1 dl sokeria. Lisää joukkoon yksi kananmuna ja sekoita huolellisesti. Sekoita keskenään 3 dl vehnäjauhoja ja 1 tl leivinjauhetta. Lisää kuivat aineet rasva - sokeri - kananmunaseokseen, ja nypi ne tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina piirakkavuokaan, ja levitä mustikat päälle tasaiseksi kerrokseksi.

011

Valmista lopuksi piirakan täyte. Täytteeseen tarvitset 1 purkillisen kermaviiliä, 1 purkillisen rahkaa, yhden kananmunan, 1 dl sokeria ja 1 tl vaniljasokeria. Sekoita kaikki ainekset sähkövatkaimella yhtenäiseksi seokseksi, ja levitä se tasaisesti mustikoiden päälle. Paista piirakkaa 200 asteisessa uunissa 25 minuuttia. 

024

Anna uunista tulleen piirakan jäähtyä, ja jähmettyä jääkapissa, kunnes se on viileä ja pinta tuntuu kiinteältä. Tarjoa sellaisenaan, tai vaniljajäätelön tai - kastikkeen kanssa. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti