31. elokuuta 2015

School Tips - 2015 Edition

Moikka! Mainitsinkin jo viime postauksessa, että ajattelin tehdä teille kouluvinkkipostauksen, joten tässä sellainen nyt tulee! Tein School Tips - potauksen jo viime syksynä, ja koska se oli niin kiva toteuttaa, halusin tehdä myös toisen osan. Suurin osa tämän postauksen vinkeistä on sellaisia, joita mun täytyy nyt ruveta itsekin noudattamaan. Lukio - opiskelut eroavat peruskoulusta kuitenkin aika paljon, sillä asiaa käsitellään peruskoulun vauhtiin verrattuna ainakin tuplasti. Ensimmäiseen koeviikkoonkin mulla on enää tasan kaksi viikkoa aikaa. Ihan hullua! No, toivottavasti teidän mielestä nää vinkit ovat hyödyllisiä, ja kokeilette niitä. Hyvää viikkoa kaikille ja tsemppiä kaikille koulun alkuun! :)

032

1. Tee parempia muistiinpanoja. Lukiossa yhden kurssin oppimäärä koostuu kokonaisesta kirjasta, joten muistiinpanojen tekeminen ja lukeminen on lähes välttämätöntä, jotta koeviikkoa varten ei tarvitse kahlata koko kirjaa läpi useaan kertaan. Mä olen itse ehdottomasti visuaalinen oppija, ja saan kauniista asioista motivaatiota. Vaikka ei huvittaisi ryhtyä muistiinpanojen Picassoksi, suosittelen silti tekemään muistiinpanoihin korostuksia ja alleviivauksia. Myös kaavioiden, ja käsitekarttojen teko auttaa monia hahmottamaan kokonaisuuksia, ja muistamaan asioita paremmin, kuin pelkkien ranskalaisten viivojen kirjoittelu. Suosittelen myös käyttämään erilaisia sivumerkkejä, jotta esim. kielten vihoista löytyy helposti kieliopit ym. tärkeät sivut. 

042


2. Pakkaa reppusi ja valitse asusi edellisenä iltana. Monet teistä varmasti tekevätkin jo näin, mutta minulle tämä ei ole aina ollut itsestään selvyys. Tämä säästää kuitenkin superpaljon aikaa aamulla, joten aikaa jää esimerkiksi nukkumiselle, tai vaikkapa hiusten laittamiselle. Itse opin tähän oikeastaan vasta viime vuonna, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. :D Pukeutumiseenkin tulee vahingossa panostettua enemmän, eikä mikään kirja tai vihko jää kotiin, kun repun voi pakata rauhassa illalla. 

083

3. Pidä taukoja opiskelun välissä. Ihminen jaksaa keskittyä kerrallaan noin 1,5 tuntia, mutta mulla tuo aika tuntuu olevan huomattavasti lyhyempi. Jos pakottaa itsensä lukemaan keskittymättä, hukkaa vain aikaa. Itse yritän opiskella asiat mahdollisimman tehokkaasti, jotta aikaa jää muullekin kuin pelkälle pänttäämiselle. Jos joudun kuitenkin viettää kirjan kanssa enemmän aikaa, mun on pakko pitää välissä pieniä taukoja. Voit vaikka sopia itsesi kanssa, että kun olet lukenut 45 minuuttia, voit vaikka katsoa pari youtube - videota tai käydä vaikka pihalla haukkaamassa happea. Älä kuitenkaan anna taukojen venyä liian pitkäksi, jotta maltat palata opiskelun pariin. Yksi jakso Netflixistä on liian pitkä, sillä ajatus ehtii karata siinä välissä liiankin kauas. 

062

4. Tee lukusuunnitelma. Varaa kalenteristasi aikaa lukemiselle, tai tee suunnitelma seinällesi, kun sinulla on koeviikko, tai muuten vain paljon kokeita lyhyen ajan sisällä. Niin pysyt perillä siitä, koska sinun täytyy lukea mihinkin kokeeseen, ja kuinka paljon. Suunnitelmaan voi jakaa myös ne asiat, mitkä aiot opetella minäkin päivänä. Luku - urakka olisi hyvä jakaa vähintään 2 - 3 päivälle, eikä jättää lukemista viimeiseen iltaan. Muista kuitenkin varata aikaa nukkumiselle, harrastuksille ja ihan vain rentoutumiselle. Väsyneenä stressi vaikuttaa eniten, eikä kokeissakaan pysty silloin parhaaseensa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti