16. syyskuuta 2015

recipe of the month: delicious dips

106

Moikka ja terveisiä täältä koeviikon keskeltä! Pidettiin siis viikonloppuna Emman ja Marian kanssa opiskeluilta - Johon kuului tosin paljon muutakin kuin vain opiskelua! - ja mä halusin kerrankin panostaa ruokiin vähän astetta enemmän. Yritin keksiä jotain vähän mielenkiintoisempaa, ja terveellisempää perusherkkujen lisäksi, ja mun mielestä onnistuinkin kultaisen keskitien löytämisessä ihan hyvin. Tarjosin tytöille siis nachoja ja kolmea erilaista dippiä. Salsa oli tosin ihan kaupasta, mutta guacamolen ja hummuksen tein itse. Niiden reseptit päätinkin sitten jakaa teille, sillä ne onnistuivat tosi hyvin! :) Olinkin jo pitkään miettinyt hummuksen kokeilua, sillä ihastuin siihen Kosilla ihan täysillä. Sitä tulikin syötyä lähes joka päivä lounaalla, ja onnistuihan sen tekeminen onneksi kotonakin. Kokeilin muuten myös ensimmäistä kertaa ruisnachoja, ja nekin olivat todella positiivinen yllätys. 

007
083

Hummus: Hummuksen tekoon tarvitset 250g kikherneitä, yhden valkosipulinkynnen, basilikaa ja persiljaa, puolikkaan sitruunan mehun, suolaa, pippuria ja oliiviöljyä. Suosittelen ostamaan valmiiksi kypsennettyjä säilykekikherneitä, sillä niistä tehdessä hummuksen teko onnistuu tosi nopsasti ja kätevästi. Ota talteen hieman kikherneiden säilykelientä. Valuta kikherneet lävikössä ja huuhtele ne kevyesti. Hienonna yritit ja valkosipulin kynsi. Soseuta kikherneet tasaiseksi massaksi sauvasekoittimella, tai tehosekoittimessa. Jos ne eivät tahdo muussaantua siististi, laita joukkoon hieman säilykenestettä, jotta seoksesta tulee notkeampaa. Lisää joukkoon yrtit ja valkosipuli ja soseuta uudestaan. Purista joukkoon sitruunan mehu, ja lisää mausteet. Laita joukkoon oliiviöljyä niin paljon, että saavutat haluamasi koostumuksen. Sekoita huolella. Hummuksen kuuluisi olla tanakkaa tahnaa, mutta ei kuitenkaan puuromaista. Tarjoa esim. nachojen kanssa tai paahtoleivän päällä. :)


044
060

Guacamole: Guacamolen tekoon tarvitset yhden kypsän avokadon, persiljaa tai korianteria, puolikkaan sitruunan mehun, yhden chilin, muutaman ruokalusikallisen creme fraichea, puolikkaan punasipulin ja muutaman kirsikkatomaatin ja tietysti suolaa ja pippuria. Tomaatit muuten puuttuvat multa tuosta ekasta kuvasta! :D Aloita poistamalla chilistä siemenet. Hienonna chili, punasipuli, tomaatit ja yrtit. Halkaise avokado, poista siitä kivi ja kaavi sisus ulos lusikalla. Pilko avokado pieneksi, ja muussaa se kevyesti haarukalla. Purista heti avokadon päälle sitruunan mehu, jottei se pääse tummumaan. Sekoita creme fraiche avokadon joukkoon ja mausta kevyesti suolalla, pippurilla ja persiljalla tai korianterilla. Sekoita lopuksi joukkoon hienonnettu sipuli, chili ja pieniksi pilkotut tomaatit. Guacamole sopii hyvin juuri nachojen tai fajitasten kanssa. :)

093

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti