24. lokakuuta 2015

american white chocolate chip cookies

Moikka ja ihanaa viikonloppua kaikille! On oikeastaan onni, että kuvasin tämän reseptin valmiiksi jo viime viikonloppuna, sillä tämä viikko on kyllä ollut niin pimeä, ettei kuvaamisesta ole oikein tullut mitään. Mulla on ollut myös aika paljon koulukiireitä, ja syysloman jälkeen kouluun palaaminen oli kyllä outoa. :D Hurjaa ajatella, että marraskuukin on enää vain muutaman päivän päässä. Toisaalta, nyt kun katson ikkunasta pihalle, se tuntuu ihan realistiselta. Puut ovat pudottaneet lehtensä ja on pimeää ja märkää. No, jos kuitenkin kaipaat pientä piristystä arjen (ja miksei viikonlopunkin) keskelle, suosittelen ehdottomasti leipomaan näitä superihania keksejä. Näitä kun mutustelee vaikka kaakaon kanssa ja Netflixin parissa, niin kolea syysilta on pelastettu! :) Kokeilkaa ihmeessä, sillä mun mielestä nämä ovat ehdottomasti parhaita keksejä, joita olen syönyt.

1-IMG_5944

Kekseihin tarvitset: 150g voita, 2dl hienoa sokeria, 2 dl fariinisokeria, 1 kananmunan, 1tl vaniljasokeria, 5dl vehnäjauhoja, 1tl ruokasoodaa, 1/2tl suolaa, 200g valkosuklaata ja 1dl rouhittuja para- tai macadamiapähkinöitä. Pähkinät saisivat mieluiten olla suolaamattomia, mutta jos käyttämäsi pähkinät ovat suolattuja, älä lisää ylimääräistä suolaa taikinaan. Lisäksi, jos taikina näyttää jauhojen lisäämisen jälkeen liian murumaiselta, kannattaa varata sitä varten muutaman ruokalusikan verran maitoa.

3-IMG_5961
2-IMG_5959

Aloita keksien teko rouhimalla valkosuklaa ja pähkinät reilun kokoiseksi rouheeksi. Suklaapalat voivat olla mielellään pähkinöitä isompia, sillä ne sulavat hieman uunissa. Pähkinärouhetta saisi olla reilun desin verran. Laita uuni lämpenemän 175 asteeseen. Mittaa sokerit, vaniljasokeri, pehmennyt voi ja riko kananmuna suureen kulhoon. Vatkaa ne tasaiseksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Mitä kauemmin jaksat vatkata, sen parempi.

4-IMG_5968
5-IMG_5977

Sekoita erillisessä kulhossa keskenään jauhot, ruokasooda ja suola. Kaada jauhoja voi-sokeri-seoksen joukkoon ja vatkaa lisää sähkövatkaimella. Kun kaikki kuivataineet on lisätty, varmista taikinan koostumus. Sen pitäisi puristua yhtenäiseksi palloksi, eikä olla liian murumaista. Jos näin ei käy, lisää  joukkoon hieman maitoa. Jos maitoa hulahti liikaa, lisää jauhoja. Taikina ei kuitenkaan saa olla liian kosteaa, jotta kekseistä ei tule kovia. Kuh taikinassa on haluamasi koostumus, sekoita joukkoon suklaa- ja pähkinärouhe. 

7-IMG_5988
6-IMG_6014

Muovaile valmiista taikinasta halkaiseltaan noin 3-4cm:n kokoisia palloja. Asettele niitä pellille ainoastaan yhdeksän kappaletta, sillä keksit leviävät paljon uunissa. Painele palloja hieman littanammiksi, ja paista niitä uunissa noin 10 minuuttia, kunnes keksit ovat kullanruskeita. Kun keksit tulevat uunista, vedä leivinpaperi heti pois pellin päältä, jotta keksit saavat jäähtyä viileämmällä alustalla. Keksit ovat uunituoreina todella pehmeitä, joten anna niiden jäähtyä pari minuuttia ennen tarjoilua. Nauti kylmän maidon tai kuuman kaakaon kanssa! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti