7. lokakuuta 2015

Money Saving Tips

Moikka! Rahasta puhuminen on täällä Suomessa mun mielestä aikamoinen tabu, eikä blogeissakaan yleensä hirveästi raha-asioista puhuta tai ei ainakaan bloggaajan omista. En aio mäkään omasta taloudellisesta tilanteestani tänne blogiin avautua, mutta välillä oon aina maininnut tänne blogiin, esim. että yritän vältellä shoppailua/säästää rahaa yms. Nyt olen koonnut teille muutamia vinkkejä, joiden avulla mä säästän rahaa ja jotka mä oon kokenut hyviksi. Toivottavasti nämä vinkit ovat teistäkin hyödyllisiä ja tykkäätte vaihteeksi vähän erilaisemmasta postauksesta! :) Kivaa loppuviikkoa kaikille! :* Onneksi kohta alkaa loma! ♥ P.S. Kuvat on taas aika randomeita, mutta toivottavasti löydätte niistä edes jotain aiheeseen liittyvää. :D

061
017

Random tips: Tähän ensimmäiseen kategoriaan kokosin muutamia vähän randomeja vinkkejä, jotka ovat helpottaneet mua säästämään pienempiä rahasummia. Näiden vinkkien avulla vähennät pienten rahasummien turhaa kuluttamista, ja säästämisestä tulee näitä noudattamalla helpompaa ja huomaamattomampaa. Itse noudatan suurta osaa näistä vinkeistä lähes koko ajan ja näiden avulla rahaa tulee kulutettua vähemmän, vaikka et varsinaisesti säästäisikään.

1. Tiedosta rahankäyttösi. Säästäminen voi olla hankalaa, jos et tiedä mihin kaikkeen sinulla kuluu rahaa. Pidä päiväkirjaa rahankulutuksestasi ennen säästämisen aloittamista ja jatka sitä myös säästämisen ajalle. Opettele myös säästämään kuitit, ellet jo tee niin. Jos käytät pankkikorttia, kokeile maksaa ostoksesi käteisellä. Näin huomaat paremmin ja helpommin, kuinka paljon rahaa kulutat. Tai ainakin mulla toimii, kun näen konkreettisesti, kuinka paljon rahaa menetän. Aseta  itsellesi tavoite. Tavoitteessa olisi hyvä olla seuraavat asiat: mitä varten säästät ja kuinka paljon rahaa haluat saada säästöön. Jos sinulla ei ole mitään varsinaista tavoitetta, jaksat tuskin säästää rahaa kovinkaan kauan.

2. Säästä huomaamattasi. Hyvä tapa säästää huomaamattaan on laittaa pankkipossuun kaikki alle euron kokoiset hilut, joita tulee muutenkin käytettyä harvoin. Itse oon noudattanut tätä vinkkiä jo tosi kauan, ja se toimii kyllä mulla. On vaan kiva, kun ärsyttävistä roposista pääsee eroon, eivätkä ne pyöri turhaan lompakossa. Jos tarkoituksenasi ei ole saada suuria summia rahaa säästöön, vaan haluat vähentää kulutustasi, seuraava vinkki on sinulle. 

3. Hyödynnä ilmaispalveluja. Käy kirjastossa, sillä uudet kirjat ovat aivan tajuttoman kalliita. Jos käyt paljon elokuvissa, vaihda se vaikka leffailtaan kavereiden kanssa. Vanhan suosikkileffan katsominen kavereiden seurassa voi olla nostalaginen, ja paljon kivempi kokemus, kuin uutuusleffan tuijottaminen jättimäiseltä screeniltä. Jos käytät Netflixiä, tai Spotifyn maksullista Premium - versiota, miteti, tuleeko sinun todella käytettyä niitä niin paljon, että haluat maksaa siitä kuukausittain. Mieti myös, tarvitsetko maksullisia sovelluksia. WhatsApp:in käyttäminen tulee kuitenkin paljon halvemmaksi, kuin normaalit tekstiviestit.

045
198

Meikit ja kosmetiikka: Meikit ja kosmetiikka ovat kyllä sellaisia asioita, joihin saisi tuhlattua vaikka kuinka paljon rahaa - tai ainakaan mulla ei olisi hirveän suuria vaikeuksia kuluttaa meikkeihin kymmeniä euroja kuukaudessa. Jos haluat todella säästää rahaa, oman meikin käytön tarkkailu on helppo tapa aloittaa säästäminen. Itse olen ehkä kuitenkin enemmän sitä tyyppiä, joka tuhlaa mielummin vaatteisiin, mutta mulle on kertynyt myös muutamia vinkkejä, kuinka voi säästää meikeissä. Suurin osa mun meikeistä onkin itseasiassa lahjaksi saatuja, kun en raaski käyttää omaa rahaani niihin. :D

4. Käytä vanhat tuotteet loppuun ennen uusien ostamista. Tämä saattaa kuulostaa itsestään selvältä, mutta kuinka monelta löytyy meikkilaatikon pohjalta käyttämättä jäämiä tuotteita - multa ainakin. Ennen kuin rupeat himoitsemaan uusia hajuvesiä tai huulirasvoja, selvitä kuinka monta omistat niitä jo entuudestaan, jos tuotteiden määrä lähentelee viittä, kannattaa miettiä, tarvitsetko todella uutta. Vaikka ne eivät välttämättä olisikaan aivan yhtä hyviä, kuin himoitsemasi uutuus, säästät silti huomattavasti rahaa, kun yrität käyttää vanhat loppuun ennen uusien ostamista. Suosikkirasvan loputkin saa helposti ulos tuubista, kun sen kärjen leikkaa auki saksilla. Ja jos hajuvesiesi tuoksu ei miellytä, voit varovasti sekoittaa niistä kokonaan uuden tuoksun.

5. Säilytä meikkejä oikein, niin ne säilyvät hyvinä pitkään. Sulje huolellisesti kaikki meikkituotteesi. Erityisesti ripsiväri kuivahtaa helposti, joten sitä kannattaa säilyttää mielummin vaaka- kuin pystyasennossa. Älä myöskään säilytä meikkejä suorassa auringonvalossa, jotta niiden koostumus ei mene pilalle. Huolla siveltimiä, pese meikkipussi ja pyyhi meikinjämät pois tuotteista, niin meikit vaikuttavat kuin uusilta, ja niitä tekee taas mieli käyttää.

6. Käytä tuotetta vain sen verran, kuin oikeasti tarvitset. Älä siis löträä hoitoaineella tai vartalovoiteella, sillä tuotetta menee luultavasti enemmän hukkaan verrattuna saamaasi hyötyyn tuotteen suuresta määrästä. Näin sinun tarvitsee ostaa uusi tuote harvemmin ja säästät luonnollisesti rahaakin.

183
062

Lahjat, shoppailu, reissut: Kun menet shoppailemaan tai lähdet reissuun rahaa palaa tietysti jonkin verran, ja se on usein tarkoituksellistakin. Kuinka monta kertaa olet kuitenkin tullut shoppailemasta, ja huomannut, että rahaa on kulunut hieman enemmän kuin piti? Mulla noin kävi ennen todella usein. Seuraavien vinkkien avulla vähennät heräteostosten tekemistä ja selviät reissuista pienemmällä rahankulutuksella.

7. Toivo lahjaksi asioita, joita tarvitset, tai et raaski ostaa muuten. Ei ole hirveän mieluista, jos käärepaperien joukosta paljastuu asia, josta tiedät, että et tule ikinä käyttämään sitä. Kun sukulaisesi ja perheenjäsenesi haluavat kuulla joulu- tai synttärilahjavinkkejä, kannattaa rohkeasti kertoa jotain sellaista, mitä oikeasti tarvitsee, näin et joudu ostaa niitä itse. Esimerkiksi urheiluvaatteet ovat mulle sellainen juttu, joita tarvitsen aina. Vaikka lahjakortin toivominen tuntuu usein hyvältä idealta, se ei ainakaan mun kohdalla usein sitä ole. Usein lahjakortti tulee vain kulutettua juuri niihin heräteostoksiin, jotka voivat jopa jäädä käyttämättä. 

8. Kerro kavereillesi ja perheellesi, että säästät. Näin voitte kavereidesi kanssa keksiä tekemistä, johon ei kulu rahaa. Ei ole hirveän hauskaa mennä shoppailemaan, jos itse on ainoa, joka ei voi ostaa mitään uutta. Ehkä saat innostettua kaverisikin säästämään ja vähentämään kulutusta! :) Jos kaverisi on kova tuhlaamaan rahaa, kannattaa ehkä vaihtaa vähäksi aikaa seuraa, jotta säästyt tuhlailulta. Kaikkia menemisiään on kuitenkin aika mahdotonta aikatauluttaa. Jos sinulla on tiedossa ulkomaanmatka, tee itsellesi palvelus, äläkä ajoita säästämiskuuriasi sen ajaksi, vaan ennen sitä, jotta siellä sinulla on sitten varaa shoppailla.

152-001
287

9. Tee ostoslista, ennen kuin menet shoppailemaan. Menit sitten ruokakauppaan tai shoppailemaan kouluvaatteita, kannattaa ostoslistan teko. Kirjaa listaan asiat, jotka tarvitset ja sellaiset asiat, joita olet himoinnut jo pitkään. Näin vältyt tekemästä heräteostoksia muistat ostaa kaikki tarvitsemasi asiat. Aikaa ei myöskään tuhlaannu ylimääräiseen haahuiluun, kun tiedät, mitä etsit. Jos kaipaat visuaalisempaa vaihtoehtoa ostoslistalle, kokeile Polyvore - sovellusta netissä tai puhelimella! :)

10. Pakkaa tavarasi huolella. Kun olet lähdössä reissuun, suunnittele huolella, mitä tavaroita joudut ottamaan mukaan. Pakkaa tavarat rauhassa ja ajan kanssa, niin et joudu kuluttamaan reissussa rahaa tavaroihin, jotka unohdit pakata. Laukussa kannattaa myös aina pitää vesipulloa ja pientä välipalaa, jotta pienen nälän tai janon yllättäessä ei tarvitse kipaista kalliiseen kioskiin tai kahvilaan. Kahvilassa istuskeluun kuluu helposti lähes kymmenen euroa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti