8. marraskuuta 2015

• wintery granola •

Moikka! Mulla on ollut superkiireistä koeviikon takia, mutta löysin onneksi vähän aikaa kirjoitella tekstit tähän tämän kertaiseen Kuukauden resepti - postaukseen. Pahoittelut siitä, että tämä tulee nyt vähän nopeasti, kun viime reseptipostauksesta on noin kaksi viikkoa, mutta mulla ei ole oikein ollut aikaa kuvailla mitään muutakaan. Minulla oli kuitenkin valmiina kuvat viime viikonlopun granola - testauksesta, joten päätin olla panttaamatta niitä ja jakaa reseptin jo nyt. :) Tämä on ollut mulle kiva aamupalojen piristys, ja suosittelen ehdottomasti kokeilemaan, jos kaipaatte vaikka vähän lievitystä joulunodotukseen. Tämän mausta tulee mulla ainakin mieleen ihan joulu! :D No, nyt en kuitenkaan höpöttele enempää, sillä kohta pitää palata taas fysiikan kirjan ääreen. Mennään siis suoraan reseptiin ...

1-IMG_4995

Granolaan tarvitset: Kaksi kypsää banaania (mulla olisi voinut olla vähän kypsempiäkin), 3dl kaurahiutaleita, 3/4dl hunajaa, 2rkl rypsiöljyä, 1/2tl kanelia ja hyppysellisen suolaa. Lisäksi tarvitset noin 4-5dl haluamiasi lisukkeita, esim. erilaisia pähkinöitä, auringonkukansiemeniä tai kuivattuja hedelmiä. Ise käytin noin 2dl pähkinöitä (valmista hasselpähkinärouhetta ja pekaaninpähkinöitä) ja noin 2dl kuivattuja hedelmiä (rusinoita ja kuivattuja karpaloita).

4-IMG_50572-IMG_5010

Aloita granolan teko hienontamalla haluamasi lisukkeet, jos ne ovat suurikokoisia. Minun ei olisi välttämättä tarvinnut hienontaa karpaloita ja rusinoita, mutta halusin silti pienentää niitä vähän. Jos käytät esim. taateleita tai aprikooseja, ne täytyy pieniä huolella. On kuitenkin makuasia, haluaako granolasta ronskimpaa vai hienojakoista. Pilko banaaanit kulhoon. Lisää joukkoon hunaja, öljy ja mausteet. "Muussaa" ne tasaiseksi massaksi sauvasekoittimella. 

3-IMG_5036
5-IMG_5076

Sekoita granolan joukkoon kaurahiutaleet, ja lisää sen jälkeen hienonnetetut lisukkeet. Sekoita huolella, ja kaavi seos leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Levitä seos mahdollisimman ohueksi kerrokseksi pellille. Paista granolaa 175 asteisessa uunissa 30 minuuttia. Sekoita granolaa noin paistamisen puolessa välissä. Jos granola näyttää tummuvan liikaa, pienennä uunin lämpötilaa. Kärventynyt granola ei maistu kummoiselta. Kun granola on ollut uunissa puolisen tuntia, sekoita sitä uudestaan ja sammuta uuni. Anna granolan rapeutua uunissa toiset puoli tuntia. 

6-IMG_5113

Kun granola on valmista, laita se säilöön ilmatiiviiseen purkkiin tai rasiaan. Oikein säilöttynä granola pysyy hyvänä noin kuukauden. Nauti jogurtin, tai vaikka jäätelön kanssa! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti