2. joulukuuta 2015

• How to Reach the Christmas Spirit •

Moikka! Joulukuu täällä blogissa aloitetaan tällaisella joulufiilisten nostatus postauksella. Keräsin teille tähän kymmenen yhdeksän vinkkiä, joita aion itse noudattaa ja on joukossa muutama sellainenkin, jota oon jo noudattanut. Postauksen kuvat ovat tietysti aikaisemmilta jouluilta/talvilta ja pakko myöntää, että hyviä kuvia oli kyllä taas vaihteeksi aika vaikeaa löytää. No, toivottavasti tänä jouluna tulisi kuvailtua vähän ahkerammin. :) Mutta, ennen kun päästän teidät lukemaan tämän postauksen vinkkejä, haluan kertoa teille yhden jutun. Tää tyttö lähtee nimittäin ensi kesänä kielimatkalle! Mun kielimatka suuntautuu tietysti Iso-Britanniaan ja kohdekaupunki on Brighton. Mun EF:n kielimatka kestää kolme viikkoa, ja alustava lähtöpäivä on 20. heinäkuuta. :) Oon niin innoissani! No, nyt saan ainakin lisää motivaatiota enkun opiskeluun, huomenna olisi muuten sanakoe ja just nyt lukeminen ei oikein kiinnosta ...

xmas3

1. Hanki inspiraatiota. Joulu on nykyään todella näkyvä ja kaupallinen juhla, joten jouluhömpötykseltä ei oikeastaan voi välttyä, vaikka haluaisikin. Kaikesta mainonnasta huolimatta aina ei kuitenkaan tiedä, millä tavalla haluaisi juuri itse haluaisi viettää joulua. Pitäisikö noudattaa useasti läpi koluttuja perinteitä vai kokeilla jotain täysin uutta ja erilaista? Viimeistään tässä vaiheessa on hyvä etsiä jouluinspiraatiota vaikka Pinterestistä, tumblr:ista tai weheartit:istä. Käperry sohvan nurkkaan selailemaan ja poimi parhaat ideat talteen! :)  

2. Koristele huoneesi jouluiseksi. YouTube on tietysti täynnä erilaisia koristeluvinkkejä, mutta jo pienellä ehostuksellä voi saada aikaan hyvin jouluista tunnelmaa. Kaiva esiin jouluisimmat tuoksukynttiläsi ja jouluvalot. Valot näyttävät kivoilta vaikkapa verhotangon ympärille kieputettuna, lasipurkissa, tai peilin ympärillä. Nyt on myös viimeistään aika kaivaa esiin torkkupeitot. Jos joulukoristeet tuntuvat liian aikaiselta kuusessa, nekin sopivat todella hyvin purkkiin valojen seuraksi.

3. Testaa joulun herkku-uutuudet ja juo glögiä. Jouluruuat kuuluvat ehdottomasti mun mielestä vasta aattoon, mutta pienen varaslähdön joulun makumaailmaan saa tietysti ottaa. Glögi ja kaakao lämmittävät mukavasti kylmiä päiviä ja kauppojen karkkihyllyt ovat täyttyneet joulusuklailla. Mun kestosuosikki, Fazerin piparisuklaa väistyi valitettavasti kahden uutuuslevyn tieltä, joten kai niitä on nyt pakko testata. Luulen kyllä, ettei niistä ole piparisuklaan voittajaksi ...

xmas1


4. Pukeudu talvisen juhlallisesti. En nyt tarkoita tällä, että kouluun pitäisi mennä tonttulakissa tai jouluvillapaita päällä, mutta pientä joulufiilistä saa tuotua pukeutumiseen muutamalla pienellä jutulla.  Käytä paksuimpia neuleitasi ja yhdistele niiden kanssa söpöjä pipoja ja villasukkia. Aloita käyttämään mausteisinta talvituoksuasi ja lisää silmiin normaalia enemmän glitteriä juhlakauden kunniaksi. Lakatut kynnet ja statement - korut tuovat lisää juhlatunnelmaa arkipukeutumiseenkin.

5. Tee lahjalista ja suunnittele, mitä ostat muille lahjaksi. Mun jouluondotus lähtee käyntii lahjatoiveiden miettimisellä. Lahjatoivelista voi olla epärealistinenkin, sillä välillä on hauska vain haaveilla materialismionnellisuudesta. Ehdottomasti yhtä hauskaa on kuitenkin suunnitella, mitä haluaa ostaa läheisille lahjaksi. Kun näitäkin juttuja rupeaa miettimään hyvissä ajoin, säästyy pahimmalta stressiltä ja viimetingassa olevien ihmisten ruuhkalta aaton aattona. :)

6. Pidä pikkujoulut. Pikkujoulut on hyvä ja mukava tapa päästä joulufiilikseen. Suunnittele kaveri-, harrastusporukalla tai vaikka koko koulun kanssa yhteiset kemut, johon kaikki voivat tuoda jotakin ja pukeutua vaikka vähän hienommin, tonttulakkeja unohtamatta. Ainakin meidän lukiossa järjestetään  koulun ulkopuolisella ajalla parin viikon päästä pikkujoulut, mutta ne eivät taida olla ihan perinteisemmästä päästä. Tai sitten ne ovat juurikin sitä perinteistä ...

xmas2

7. Tee hyväntekeväisyyttä ja auta. Auttaminen ja omastaan antaminen korostuu erityisesti joulun aikana, joten joulu on mahtavaa aikaa tehdä hyväntekeväisyyttä. Monesti esimerkiksi kauppakeskuksissa saattaa olla erilaisia keräyslippaita, joihin voi laittaa ylimääräiset hilut, tai vähän enemmänkin. Monet koulut järjestävät jouluisin myyjäisiä, joilla tuetaan vaikka luokkaretkihanketta. Jos rahallisen avun tarjoamiseen ei ole mahdollisuutta, auta vaikka isovanhempiasi tai tee kotona ylimääräisiä kotitöitä. Auttaminen nostattaa ainakin mun kohdalla joulufiiliksiä!

8. Katso joululeffa. Joululeffojen katselu tuo ainakin yleensä valkoisen joulun, jos sitä ei satu Suomeen tulemaan. Itse aion ainakin katsoa uudestaan Frozenin, vaikka se ei varsinaisesti joulusta kerrokaan. Joku Yksin kotona - leffakin olisi hauska katsoa jossakin vaiheessa, sillä ne ovat jo muodustuneet lähes klassikoiksi. Yksin kotona -leffat ovat ainakin sellaista aivot narikkaan - viihdettä, enkä muista niistä enää juuri mitään, joten niistä voisi saada jopa nostalagisiakin viboja - ja ainakin hyvät naurut.

9. Unohda hössötys ja rentoudu. Jouluna on kuitenkin tarkoitus rentoutua, joten mitä jos kaikki ihmiset koittaisivat hieman vähentää sitä stressiä. Jos joulusiivousten ja ruokahössötyksen välttely ei onnistu, anna itsellesi ainakin lupa nukkua pitempään ja viettää vaikka koko päivä sisällä yökkäreissä, jos huvittaa. Pari viikkoa kannattaa kuitenkin jaksaa puurtaa vielä koulun/töiden ja harrastusten parissa, niin lomakin tuntuu sitten todella ansaitulta! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti