16. joulukuuta 2015

Warm Drinks: Gingerbread Latte & Peppermint Hot Cocoa

Moikka ja terveisiä koeviikon keskeltä! :) Tämän kuun ja samalla vuoden viimeistä reseptiä oli jotenkin poikkeuksellisen vaikeaa miettiä, eikä mulla meinannut millään tulla mitään hyviä resepti-ideoita. Joulukuuhun liettyy tietysti vaikka mitä ihania ruokia, mutta halusin esitellä teille jotain helppoa, ja sellaista, mihin löytyisi yleensä aineksia kotoa, ainakin näin joulunaikaan. Lisäksi surkea valonmäärä ja koeviikon kiireet ovat taas vaikeuttaneet mun hommia, mutta toivottavasti tämä postaus ei näytä teistä hutaisulta. Tässä postauksessa esittelen teille kuitenkin kaksi kuumaa juomaehdotusta, jotka oli ainakin mun ja Marian mielestä tosi hyviä. Mua glögi rupeaa ainakin tässä vaiheessa jo vähän tökkimään, joten nämä ovat ainakin sille kivoja vaihtoehtoja. No, toivottavasti tykkäätte näistä ohjeista, ja pistätte mahdollisuuksien mukaan kokeiluun! Kivoja viimeisiä koulupäiviä! :)

5- 83 (13)

Piparminttukaakaoon tarvitset: 2-3dl maitoa lasin koosta riippuen. (Suosittelen käyttämään kevytmaitoa, sillä mausta tulee niin hieman täyteläisempi.) Noin kolme riviä suklaata/kaakaojauhetta, kaksi piparminttutankoa ja päälle kermavaahtoa (Kermavaahdon voi tietysti tehdä itsekkin, mutta valmiskermiksen käyttäminen on huomattavasti helpompaa ja kuvauksellisempaa. :D). 

Piparkakkulatteen tarvitset: Kevytmaitoa, vettä ja kahvikoneeseen sopivan kahvikapselin itse kahvin tekoon. Noin yhden teelusikallisen verran piparkakkumaustetta, ripauksellisen sokeria/vaniliinisokeria ja muutaman piparin. Jos piparkakkumaustetta ei löydy, sitä voi hyvin sekoittaa vaikka kanelista, inkivääristä ja kardemummasta. 

6- 83 (23)

Huolimatta siitä, kumman juoman valmistat, aloita valmistelemalla päälle tulevat ainekset. Rouhi veitsellä 2-3 piparia (gingerbread latte) ja yksi karkkitanko (peppermint hot cocoa).

7- 83 (33)
4- 83 (39)
3- 83 (57)

Gingerbread Latte: Valmista latte kahvikoneella. Voit tietysti kokeilla tehdä tavallista kahvia ja vaahdottaa maitoa jollain muullakin menetelmällä, jos kotoa ei kahvikonetta löydy. Sekoita valmiin laten joukkoon piparkakkumaustetta tai itse tehty mausteseos ja mausta makusi mukaan sokerilla. Pursota valmiin laten päälle kermavaahtoa ja koristele piparkakkumurusilla. Valmista! :) En tiedä vastaako tämä ihan Starbucksin versiota, mutta mun mielestä tämä oli ainakin tosi hyvää, ja jos kotoa sattuu löytymään välineet laten tekoon on tämän valmistaminen todella helppoa. 

2- 83 (66)
1- 83 (80)

Peppermint Hot Cocoa: Piparminttujen murskaamisen jälkeen valmista kaakao. Voit tehdä sen normaalisti kaakaojauheesta, mutta jos haluat herkutella kunnolla, tee se suklaasta. Sulata suklaata mikrossa/vesihauteessa, kunnes se on sulanut. Lämmitä maito huolellisesti mikrossa tai kattilassa ja sekoita suklaa sen joukkoon. Suklaa sulaa todennäköisesti itsestäänkin kuumaan maitoon, mutta jos kaakaota haluaa juoda kylmänä, eikä halua polttaa kieltään tulikuumaan maitoon, kannattaa suklaa  sulattaa erikseen. Kuorruta valmis kaakao kermavaahdolla ja lisää päälle piparmintturouhetta. Juoman voi halutessaan koristella pillillä ja ylimääräisellä karkkitangolla. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti