28. helmikuuta 2016

Delicious Chocolate Cake

Moikka ja ihanaa hiihtolomaa kaikille teille, joilla se on nyt! :) Mun loma alkoi eilen melko vauhdikkaasti (siitä ei puhuta) ja tänään aionkin ottaa vain ihan rennosti, vaikka vielä viimeisiä hommia pitäisi saada tehtyä ennen täydelliseen lomatunnelmaan pääsyä. Mun pitäisi muun muassa hoitaa tämä postaus pois alta ja pakata, en siis ole vielä edes aloittanut. :D Me lähdetään siis huomenna perheen kanssa Helsinkiin, josta lennämme illalla Madridiin. Espanjan maaperällä olemme vasta illalla. Ensimmäisen illan ohjelmana on lähinnä majoittuminen ja ehkä muutaman tapaksen syöminen, ei sen kummempaa. 

Nyt kuitenkin takaisin postauksen aiheeseen, eli itse reseptiin. Tämän kuukauden reseptipostauksen teko venähti taas vähän kuun loppupuolelle, mutta toivottavasti se ei teitä hirveästi haittaa. Ajattelin aluksi tehdä jonkin terveellisemmän kokkauskokeilun, mutta päädyttiinkin äidin kanssa leipomaan pitkästä aikaa meidän lempisuklaakakkua. No, toivottavasti tykkäätte postauksesta ja pistäkää ihmeessä kokeiluun, jos teillä on hiihtolomalla aikaa! Tämä kakku on todella yksinkertainen ja helppo tehdä, mutta silti superhyvää. :)

1- 61 (18)
2- 61 (33)

Tarvitset: 200g talous- tai maitosuklaata, 170g voita, 3 kananmunaa, 1,5dl hasselpähkinärouhetta, 1,5dl vehnäjauhoja ja 2dl sokeria. Valmistus: Aloita kakun valmistaminen erottelemalla valkuaiset keltuaisista. Huolehdi, että keltuaista pääse valkuaisen joukkoon. Sulata suklaa ja voi tahnaksi. Vatkaa ensin valkuaiset jämäkäksi vaahdossa. Kakkuun ei tule nostatusainetta, joten on tärkeää, että valkuaiset on vaahdotettu hyvin. Valtkaa sen jälkeen keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Lisää suklaaseos keltuais-sokeri-vaahtoon. Lisää joukkoon jauhot ja pähkinärouhe. Viimeisenä sekoita valkuaisvaahto huolellisesti muiden aineiden joukkoon. Kaada taikina voideltuun ja korppujaauhotettuun vuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa puoli tuntia. Anna kakun levätä hetken uunin jälkilämmössä.

3- 61 (37)

Kuorrutus: Mutakakkumainen suklaakakku maistuu jo itsessään todella suklaiselta ja mehukkaan kostealta, mutta jos siihen haluaa lisäkruunauksen, voi päälle vielä lisätä suklaisen kuorrutteen. Kuorrutteeseen tarvitset 1,5dl kuohukermaa, 150 grammaa maitosuklaata ja yhden ruokalusikallisen voita. Kuorrutteen valmistus: Laita kerma kattilaan ja pieni suklaa sen joukkoon. Keitä kerma-suklaa-seosta miedolla lämmöllä, kunnes suklaa on sulanut kokonaan. Sekoita voi nokare joukkoon. Anna kuorrutteen jäärhtyä hetki ja levitä se jäähtyneelle kakulle.

4- 61 (46)

Aseta kakku tarjolle ja ripauta kuorrutetun kakun pinnalle sormisuolaa koristeeksi ja korostamaan suklaan makua. Kakku on parasta, kun se on kylmää, joten tarjoile se hyvin jäähtyneenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti