11. maaliskuuta 2016

Madrid (Part 2)

Moikka ja ihanaa viikonloppua teille kaikille! :) Ensimmäinen kouluviikko loman jälkeen tuntuu aina vaikealta ja ärsyttävältä, mutta nyt olen onneksi selvinnyt siitä. Mulla on tässä jaksossa parikin hyppytuntia, joten olen yrittänyt käyttää ne hyödykseni ja tehdä niiden aikana blogihommia. Blogijuttuja tekemällä saa mukavasti ajatukset irti koulusta ja säästän aikaa, kun kotona voin sitten keskittyä aivan johonkin muuhun. Tämänkin postauksen tein alkuviikon hyppytunnilla. Ajattelin aluksi, että tekisin vain kaksi Madrid-postausta, mutta minulla oli sen verran hyvin kuvia, että päätin tehdä vielä kolmannen. Se on tosin hieman eri tyylinen, kuin normaalit matkapostaukseni. No, toivottavasti tykkäätte tästä postauksesta, ja kertokaa ihmeessä millaisia postauksia haluaisitte nähdä seuraavaksi! :)

01- 527 (2)
401 (15)
401 (63)
1- 401 (149)
401 (166)
06- 527 (86)
2- 401 (106)
10- 527 (164)
2- 401 (172)

2. maaliskuuta, toinen päivä
Tästä toisesta päivästä mulla on oikeastaan tulossa kokonaan erillinen postaus, mutta kerron siitä kuitenkin hieman. Heräilin taas kahdeksan maissa, kävin suihkussa, laittauduin ja söin aamupalaa. 10 maissa lähdimme kävellen Reina Sofia - taidemuseolle, joka oli todella lähellä hotelliamme. Sen ohi tuli käveltyä monesti metroasemalle, joten rakennus oli meille jo ennestään tuttu. Taidemuseo oli tietysti valtavan suuri, ja se oli täynnä espanjalaisten taiteilijoiden töitä. 

Kiersimme vain kaksi museon neljästä kerroksesta, ja siihenkin kului jo yli kaksi tuntia. Museo oli todella suuri ja se on perustettu vanhaan sairaanhoitajien koulutuslaitokseen. Taidemuseon tunnetuimmat työt olivat tietysti Pablo Picasson, Salvador Dalín ja Joan Mirón siveltimestä. Omat suosikkini olivat tässäkin postauksessa näkyvä Dalín työ ja Picasson Guernica, jota ei valitettavasti saanut kuvata. Guernica oli valtavan suuri ja todella vaikuttava teos. Myös lähes kaikki Dalín työt olivat aivan huikeita, mutta yritin kerrankin keskittyä paikan päällä fiilistelyyn, ja yrittää olla ärsyttämätää museovirkailijoita. 

Pitkän ja väsyttävän museokierroksen jälkeen kävimme kahvilla ja ostamassa lounaseväät. Sen jälkeen suuntasimme Pargue Del Retiroon, eli Retiro-puistoon. Puisto oli ehdottomasti minun suosikkinähtävyyteni Madridista, Joten halusin omistaa sille aivan oman postauksen (tulossa). Kiertelimme puistoa, kuvailimme paljon ja olimme piknikillä kristallipalatsin vieressä. Eväisiin kuuluivat mm. Dunkin Donut'sin ihanat donitsit. Puistossakin venähti varmasti kaksi tuntia, minkä jälkeen lähdimme metrolla hieman kauemmas keskustasta metsästämään Abercrombie & Fitch:iä. Siellä käymisen jälkeen menimme metrolla pyörähtämään Gran Víalla. 

Päivän päätteeksi jalat olivat kyllä taas ihan poikki! Kuuden maissa menimme hotellille ja sieltä päin  pienen (lue: kahden tunnin) levähdystauon syömään. Ruoka oli taas kerran todella hyvää! :)

16- 527 (17)
14- 527 (139)
07- 401 (139)
1- 401 (188)
1- 527 (18)
10- 401 (180)
527 (8)
09- 401 (185)
11- 527 (169)

3. maaliskuuta, viimeinen päivä
Viimeisenä aamuna oli vähän haikea olo, ja mä olin kaiken lisäksi vielä vilustuttanut itseni. Oloni tuntui todella kipeältä, mutta särkylääkkeen voimalla tsemppasin itseni lähtemään hotellilta. Aamu meni normaalilla kaavalla ja kymmeneltä olimmekin pysäkillä odottamassa hop on, hop off - kiertoajelubussia. Kiertoajelimme parisen tuntia ja hyppäsimme kerran pois kuninkaan linnan luona. Kiertoajelun jälkeen kävimme mahtavalla lounaalla Plaza Maoyrilla. Sieltä suuntasimme vielä Gran Víalle kiertelemään viimeiset kaupat ja tekemään hieman ostoksia.

Hotellille lähdimme hieman muita päiviä aikaisemmin, sillä meidän täytyi pakata kaikki tavarat. Olin kyllä onnistunut kamojeni levittelyssä todella hyvin. Hotellilla vain pakkailimme ja rentouduimme. Illalla kävimme vielä syömässä, mutta minulla oli sen verran huono olo, ettei ruokakaan oikein maistunut. Maria ei edes jaksanut lähteä syömään, sillä hänen mahansa oli niin kipeä.

4. maaliskuuta, kotiin paluupäivä
Heräsimme superaikaisin, sillä lentomme Helsinkiin lähti jo 10:15. Menimme taksilla lentokentälle, ja oli kyllä hauskaa nähdä Madridin aamuruuhka ja hieman laitakaupunkiakin matkan aikana. Lentokentällä kävimme muutamassa kaupassa. Lento lähti ajallaan ja sujui ihan hyvin, vaikka ei minulla hirveästi mitään tekemistä ollut. Helsingissä olimme kahden maissa. Kävimme vielä syömässä lentokentän Burger Kingissä, ja sitten lähdimme ajamaan kohti kotia. Kotona olimme vasta vähän yhdeksän jälkeen ja oli kyllä ihana päästä pariksi päiväksi kotiin ennen loman loppumista! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti