14. maaliskuuta 2016

Park Retiro & Chrystal Palace

Ennen Madridin kuvien läpi käymistä olin täysin varma, että tulisin tekemään sieltä kaksi matkapostausta, joissa kerron kuvien kautta vähän siitä, mitä olemme minkäkin päivän aikana tehneet. Siis samaan tapaan, kuin olen tehnyt aikaisemmatkin matkapostaukseni. Kuvia selatessani ja niitä muokatessani tajusin kuitenkin, että haluan omistaa mun matkan lempparikohteelle aivan oman postauksen. Kyseinen paikka, Parque Del Retiro eli Retiro - puisto oli nimittäin niin hieno ja kuvauksellinen, että se ansaitseen ihan oman postauksen! Joten jos ihmettelitte, miksi Madridin matkan ensimmäisessä postauksessa oli niin vähän kuvia toiselta päivältä, niin yksi syy siihen tulee tässä. Täällä suosittelen todellakin käymään, jos joskus satutte Madridiin. :)

1- 401 (108)
1- 10 (1)
3- 401 (94)

Retiron puisto on varmasti hieno paikka jokaisena vuodenaikana, mutta minusta tuntuu, että saattoi olla jopa parhaimmillaan matkamme aikana. Madridissa alkoi paikoittain näyttää todella keväiseltä. Osa puiston puista oli vielä lehdettömiä, mutta upeat kirsikkapuut olivat täydessä kukassa. Nurmikko oli myös ihanan vihreää ja lenkkeilijät liikkuivat sortseilla ja t-paidoilla. Itse en siihen ihan tarjennut, mutta koko päivä oli kyllä ihanan lämmin ja aurinkoinen. Kirsikkapuut olivat tietysti yksi suosikkijutuistani puistossa, sillä niitä ei valitettavasti näillä leveyksillä kasva. Puiston reunassa oli kirsikkapuiden reunustama puistokäytävä, ja se oli kyllä aivan upean näköinen! :)

4- 401 (122)
401 (81)
08- 527 (138)
07- 527 (115)

Toinen lempparipaikkani puistossa oli kristallipalatsi, eli Palacio De Cristal. Se on suuri lasista rakennettu rakennus, joka on sisältä täysin tyhjä. Se vaikutti ihan suositulta turistinähtävyydeltä, sillä sen luona oli paljon kameroiden kanssa liikkuvia ihmisiä. Palatsin edessä on suuri lampi, jossa on suihkulähde. Lammesta myös kasvaa hauskan näköisiä puita ja se keräsi luokseen myös paljon eläimiä. Lammessa oli mm. kilpikonnia, erilaisia värikkäitä kaloja, sorsia ja hanhia. Lammen lähellä olevissa kirsikkapuissa näkyi myös vihreitä papukaijoja. Kristallipalatsi oli mielestäni huikea rakennus, ja sen suosittelisin ehdottomasti tsekkaamaan, jos eksytte Madridiin. 

04- 527 (68)
3- 401 (144)
03- 527 (65)
5- 401 (131)
09- 527 (142)

Puistossa oli tietysti muitakin hienoja juttuja kristallipalatsin ja kirsikkapuiden lisäksi. Ne vilahtavat paremmin varmasti viime postauksessa. Puistossa oli hieno muistomerkki, jonka edessä on todella suuri, lähes pienen järven kokoinen allas, jossa voi liikkua pienillä soutuveneillä. Sitäkin olisi ollut kiva kokeilla, mutta pitihän jotakin jättää ensi kertaan. :) Puisto oli joka tapauksessa todella hieno ja iso, ja minä olisinkin voinut viettää siellä vaikka kokonaisen päivän. Valitettavasti meidän aikataulu oli aika tiukka, sillä reissumme kesti ainoastaan vähän päälle kolme kokonaista päivää. Itse olisin mielelläni istunut kauemminkin piknikillä kristallipalatsin vieressä, käynyt veneilemässä ja vain haahuillut kuvia ottaen. Toivottavasti sain välitettyä teille edes hiukan kivasta puistopäivän tunnelmasta! :) Kivaa alkanutta viikkoa kaikille! :*

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti