29. maaliskuuta 2016

The Best Cheese Cake Ever

Moikka taas! Mulla alkoi taas koulu tänään, ja oon kyllä onnellinen, että tämä kouluviikko kestää vain neljä päivää. Tämän kertainen kuukauden reseptipostaus on vähän erilainen, sillä en valitettavasti ehtinyt kuvaamaan teille leipomisen vaihekuvia. Maaliskuun kuukauden resepti on siis rahkainen juustokakku. Se on mielestäni aivan superhyvää, ja se on saavuttanut pysyvän paikan meidän perheen juhlapöydistä. Sitä oli esimerkiksi mun ja Marian rippijuhlissa ja tarjosimme sitä myös pääsiäisenä sukulaisillemme. :) Se paistetaan uunissa, ja se sopii hyvin yhteen vadelmaisen kastikkeen kanssa. Sen voi myös koristella monella eri tavalla, kesällä marjoilla, pääsiäisenä pääsiäismunilla tai tarjota sellaisenaan. Jos teillä on juhlia tulossa, niin pistäkääpä kokeiluun! Ette tule pettymään. :)

1- 20 (3)

Juustokakkuun tarvitset: Pohjaan tarvitset: 100g voita, 1dl sokeria, 1 kananmuna, 2,5dl vehnäjauhoja ja 1tl leivinjauhetta. Täytteeseen tarvitset: 2 purkkia (250g)  maitorahkaa, 2 rasiaa (200g) maustamatonta tuorejuustoa, 1tl sitruunamehua, 2,5dl sokeria, 1rkl vaniljasokeria, 1dl perunajauhoja ja 5 kananamunaa. Juustokakun lisukkeeksi sopii loistavasti marjakastike. Marjakastikkeeseen tarvitset: 250-400g vadelmia ja 1rkl sokeria.

177

Tee näin: Aloita juustokakun valmistaminen vaahdottamalla pehmeä voi ja sokeri. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenää. Sekoita muna ja kuivat aineet sokeri-muna-vaahtoon. Pohjusta leivinpaperilla halkaisijaltaan 24cm:n irtopohjavuoka. Taputtele kakkutaikina jauhotetulla kädellä vuoan pohjalle ja reunoille noin viiden sentin korkeudelle.  Laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistumisen ajaksi.

121

Valmista täyte: Yhdistä kulhossa kaikki täytteeseen tulevat aineet. Vatkaa seosta sähkövatkaimella noin kolme minuuttia, kunnes se on tasaista ja kuohkeaa. Kaada täyte taikinapohjalle.

Paistaminen: Paista juustokakkua 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 50-60 minuuttia, kunnes se on kypsä. Peitä kakku paiston puolivälissä leivinpaperilla, ettei pinta tummu liikaa. Anna kakun jäähtyä kylmäksi vuoassa. Irrota kylmä kakku varovasti.

244

Tarjoaminen: Valmista marjakastike soseuttamalla vadelmat ja maustamalla sokerilla. Muistathan keittää vadelmat, jos ne ovat ulkomaalaisia! Jos et valmista marjakastiketta, koristele kakku haluamallasi tavalla ja tarjoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti