29. huhtikuuta 2016

Mayday Churros

Moikka ja ihanaa perjantaita kaikille! Mun viime postauksesta on taas vierähtänyt ihan liian kauan, mutta tällä kertaa palailen tänne blogiin huhtikuun kuukauden reseptin kanssa. Huomenna on tietysti vapun aatto, joten siitä inspiroituneena halusin tehdä jotakin vappuun liittyvää. Kävimme myös maaliskuussa Espanjassa, joten churrot tuntuivat hyvältä vaihtoehdolta. Innostuttiin sitten Marian kanssa kokeilemaan näitä, vaikka ihan ihman ongelmia tästä leipomisurakasta ei selvitty. Churroista tuli kuitenkin hyviä, vaikka niiden ulkonäkö ei oikeastaan muistuta Madridissa syömiäni churroja. :D No, nämä ovat vähän rustiikimpi versio. Toukokuun (Apua, mihin tämä aika oikein menee!) puolella palailen sitten kunnolla kuulumisten kanssa ja toivottavasti vähän aktiivisemmalla postaustahdilla. Ihanaa vappua kaikille! :)

3-IMG_7260
1-IMG_7212

Churroihin tarvitset: 2,5 dl vettä, 2,5 dl vehnäjauhoja, 100 grammaa voita, 3 kananmunaa, 1 tl vaniljasokeria ja ripauksen suolaa. Lisäksi tarvitset noin 8dl rypsiöljyä paistamiseen ja kanelia sekä sokeria churrojen pinnalle. Churroja tarjotaan usein suklaakastikkeen kanssa. Suklaakastikkeeseen tarvitset: Hieman suklaata (Fazérin sininen) ja kermaa.

2-IMG_7236

Aloita taikinan valmistaminen laittamalla kattilaan vesi, voi, suola ja vaniljasokeri. Kiehauta seos ja sekoita, kunnes voi on sulanut ja kaikki ainekset ovat liuenneet veden joukkoon. Lisää vehnäjauhot seokseen ja sekoita huolella. Taikinasta pitäisi tässä vaiheessa muodostua kiinteä pallo (Katso kuva!). Jos näin ei käy, lisää varovaisesti hauhoja. Siirrä taikinapallo muovikulhoon ja anna sen jäähtyä rauhassa. Riko kananmunat ja riko niiden rakenne haarukalla. Sekoita huolellisesti kananmunat jäähtyneeseen taikinaan. Tässä vaiheessa taikina saattaa näyttää hieman oudolta, mutta huolellisen sekoittamisen jälkeen siitä tulee tasaista ja tymäkkää. 

Kaavi taikina pursotin pussiin ja leikkaa sen päähän haluamasi kokoinen aukko. Minä ja Maria hieman failattiin tässä kohdassa, sillä eidän piti pursottaa churrot tähtityllan läpi, mutta meidän pursotinpussimme ei suostunut yhteistyöhön. :D Kuumenna rypsiöljyä varovasti kattilassa. Muista pitää kattilan kansi lähettyvillä, äläkä päästä vettä öljyn sekaan. Testaa öljyn kuumuutta paahtoleivän palasella. Kun se tirisee ja muuttuu kullan ruskeaksi, on öljy valmis paistamiseen. Pursota taikinaa öljyyn haluamasi kokoisina tankoina, voit katkoa taikinaa vaikkapa saksilla. Paista churrot huolellisesti, jotta ne eivät jää raaoiksi. Nostele churrot reikäkauhan avulla talouspaperilla vuoratulle lautaselle.

4-IMG_7254

Kierittele kuivahtaneet churrot kanelisokeriseoksessa ja asettele ne lautaselle. Valmista suklaakastike laittamalla kattilan pohjalle paloiteltua suklaata ja hieman kermaa. Sulata pienellä lämmöllä koko ajan sekoittaen, jotta suklaa ei vain pääse palamaan. Jos haluat kastikkeesta valuvampaa, lisää kerman määrää. Tarjoile churrot suklaadipin ja siman kanssa! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti