6. heinäkuuta 2016

Brighton Life

Moikka! :) En ole vieläkään täysin päässyt eroon alkukankeudestani postausten teon suhteen, mutta nyt on kuitenkin pakko aloittaa näiden varsinaisten kielimatkapostausten tekeminen. Minulla ei siis ole enää montaakaan kokonaista päivää sivistyksen parissa ja oman koneen ääressä, sillä jo keskiviikkona lähden rippileirille isoseksi. Tämän postauksen julkaisuhetkellä niitä päiviä taitaa olla pyöreä nolla. Leirillä vierähtääkin taas kokonainen viikko, joten muutama kielimatkapostaus pitäisi senkin ajaksi ehtiä ajastamaan. Hurjaa, että nyt on jo heinäkuu ja kesäloma on puolessa välissä. Paljon kivoja juttuja on kuitenkin vielä edessä, mutta myös takana. Eilen minä ja Maria hostasimme ekaa kertaa bileitä ja ainakin mulla oli tosi kiva ilta! :) Juhlittiin samalla myös hieman Oonan synttäreitä. Kiitos kaikille!

Nyt voisin kertoa vähän siitä, millaisia postauksia aion tehdä kielimatkasta. Tämän ensimmisen postauksen aiheena ovat arkirutiinini Brightonissa, eli kerron vähän siitä, miten suurin osa arkipäivistäni matkan aikana kului. Lontoon ja Oxfordin reissuista ajattelin väsätä ihan omat postaukset, sillä niiden aikana tuli kuvailtua niin paljon, että ne ansaitsevat ihan omat postaukset. Elokuun puolella saatan tehdä vielä toisen postauksen Brightonin kuvista ja puhelimen kuvasaldosta, mutta haluaisin tehdä hieman reaaliaikaisempiakin postauksia vaihteeksi tänne blogiin. Kivaa viikkoa kaikille! :*

10-IMG_8919
2-IMG_0032
2-IMG_9537

Normaalina arkipäivä heräsimme Marian kanssa seitemän maissa, joskus hieman aikaisemminkin, jos halusimme pestä hiukset aamulla. Heräilyn jälkeen puimme, meikkasimme ja teimme muut normaalit aamutoimet. Sen jälkeen menimme aamupalalle, joka koostui meillä usein teestä, paahtoleivästä, muroista ja hedelmästä. Aamupalan aikana kerkesimme hieman jutella isäntäperheellemme. Sen syötyämme menimme kuitenkin pakkaamaan reput ja suuntasimme bussipysäkille. Aamuisin bussit kulkivat hyvin, emmekä aamulla myöhästyneet kertaakaan.

1-IMG_9245
09-IMG_9543
04-IMG_8912 01-IMG_9444
07-IMG_9452

Koulu tai aamuaktiviteetti alkoi yhdeksältä. Useammin meillä oli kuitenkin koulua aamulla. Koulu oli ihan rentoa ja mukavaa. Tunteja meillä oli 4 kertaa 40 minuttia, ja tunnit pidettiin kaksoistunteina niin että meillä oli välissä yksi hieman pidempi tauko, jonka aikana minula oli yleensä niin kova nälkä, että söin perheestä saadun lounaan. Tunnit jatkuivat kahteentoista asti, jonka jälkeen meillä oli tunnin mittainen lounas tauko. Sen aikana ehdimme kierrellä kaupoissa ja käydä syömässä lounasta. Yleensä lounasbreikin aikana haahuilin ympäri Brightonia ja otin paljon kuvia, tai näin eri ryhmissä olleita kavereita. Lounaan jälkeen, yhdeltä alkoi iltapäivän aktiviteetti, joka kesti neljään asti. Aktiviteetin loputtua meidän olisi usein pitänyt mennä suoraan kotiin, mutta minä ja Maria kävimme usein vielä kiertelemässä muutamissa kaupoissa tai kahvilla kavereiden kanssa.

08-IMG_9441
4-IMG_7662 2-IMG_7641

Viimeistään kuuden maissa olimme kuitenkin arkisin kotona host-perheessä. Kotona vaihdoimme päälle vähän rennompaa vaatetta ja leikimme perheen lasten kanssa. Usein kuuden maissa söimme dinnerin, ja ruoka meidän hostissa oli kyllä todella hyvää. Illallisen aikana oli kiva vaihtaa kuulumisia ja jutella päivän polttavista puheenaiheista. Ruuan jälkeen vaihdoimme taas vaatteita ja korjailtiin hieman meikkiä ja lähdimme uudestaan bussilla kohti keskustaa. Iltaisin bussit toimivat surkeasti, joten minä ja Maria myöhästyimme monta kertaa. Ilta-aktiviteettinä saattoi olla disco, tai erilaisia kaupungin kiertelyjuttuja, kuten Amazing Race. Fun Packiin kuuluneita aktiviteetteja olivat lasersota ja keilaus.

14-IMG_9654 13-IMG_9677 12-IMG_9681

Olimme hostissa aina ennen yhtätoista, vaikka muutaman kerran teki mieli leikkiä rebeliä, ja jäädä kaupungille hillumaan kavereiden kanssa. Alaikäisten mahdollisuudet viettää yöelämää ovat kuitenkin rajoitetut, joten oli parempi painua pehkuihin ajoissa, sillä jouduimme heräilemään melkoisen aikaisin. Hostissa kävimme vielä suihkussa ja siivoilimme vähän huonetta. Nukkumaan menimme yleensä yhdentoista tai kahdentoista maissa. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti