23. heinäkuuta 2016

The Perfect Mushroom Pie

Moikka ja kivaa lauantaita! :) Nyt olisi pitkästä aikaa vuorossa kuukauden reseptiä, joka jäi valitettavasti pois kesäkuulta muiden kiireiden vuoksi. Nyt ollaan kuitenkin taas reseptipostauksen parissa, ja tällä kertaa kokkailin teille (Tai oikeastaan itselleni. :D) ihanaa kanttarellipiirakkaa sienestyskauden alkamisen kunniaksi. Itse en ole metsään vielä kerinnyt (Enkä näillä helteillä ole  kyllä menossakaan!), mutta porukat ovat ehtineet kerätä jo aikamoisen sienisaaliin. Itse rakastan sieniä todella paljon, niin kastikkeissa, keitoissa kuin piirakoissakin, ja niitä tuleekin syötyä lähes ympäri vuoden, erityisesti tietysti kesällä ja syksyllä. Toivottavasti tekin pidätte sienistä, ja pistätte tämän reseptin kokeiluun, sillä tämä on aivan mahtava ohje, jolla olen kokkaillut moneen otteeseen :)

IMG_8154 IMG_8166

Sienipiirakkaan tarvitset: 
Pohjaan: 4 dl vehnäjauhoja, 150 grammaa voita ja yhden kananmunan. Täytteeseen: reilusti kanttarelleja, 1 punainen paprika, 1 sipuli ja haluamiasi yrttejä. Itse käytin tällä kertaa ruohosipulia ja persiljaa. Päälliseen tarvitset vielä 1 dl kermaa, yhden purkin (250 grammaa) Valio Koskenlaskija ruoka cheddaria ja yhden kananmunan. Piirakan päälle voi vielä halutessaan ripotella hieman juustoraastetta.

IMG_8180
IMG_8183

Aloita piirakan valmistaminen tekemällä taikina. Taikina valmistuu helpoiten tehosekoittimella tai yleiskoneella. Sekoita ensin keskenään viileä ja kuutioitu voi sekä jauhot. Lisää sen jälkeen joukkoon kananmuna. Taikinasta pitäisi muodostua pienen sekoittamisen jälkeen kiinteä möhkäle. Muotoile taikina jauhon avulla palloksi, ja laita se kelmun sisälle vetäytymään jääkaappiin täytteen valmistumisen ajaksi. 

Valmista seuraavaksi täyte. Hienonna sienet, sipuli ja paprika. Palasten ei tarvitse olla liian pieniä. Hienonna myös yrtit. Kuullota sipulia ja paprikaa pannulla voin kanssa, ja lisää joukkoon sienet, kun sipuli ja paprika ovat hieman pehmenneet. Lisää lopuksi yrtit, kun kanttarelleista on poistunut ylimääräinen neste. Mausta halutessasi varovaisesti suolalla ja mustapippurilla. Valmista päällinen sekoittamalla keskenään cheddar, kerma ja kananmuna.

IMG_8195
IMG_8204

Levitä taikina ohuesti piirakkavuokaan, ja ota tarvittaessa ylimääräinen taikina pois, sillä tällä ohjella taikinaa tulee melko suuri määrä. Esipaista piirakkapohjaa uunissa 200 asteessa 10 minuuttia. Kymmenen minuutin jälkeen ota pohja pois uunista. Levitä sen päälle sienitäyte, päällinen ja lopuksi viimeistele vielä ohuella kerroksella juustoraastetta. Paista piirakkaa uunissa puolisen tuntia, kunnes täyte on jähmettynyt ja pinta kullanruskea. Nauti sellaisenaan tai salaatin kanssa! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti