22. elokuuta 2016

3x Cute & Easy DIY:s

Moikka! :) Syksy on minulle aina sellaista uuden alun aikaa, kun uusi kouluvuosi ja harrastukset pyörähtävät jälleen käyntiin. Sateisella syysilmalla kaipaa pientä piristystä ja minä itse ainakin koen ympärilläni olevat kauniit asiat inspiroiviksi ja motivoiviksi. Paluu arkeen kaipaa siis mielestäni hieman luksusta ja kauneutta, joten innostuin tekemään muutamia DIY-juttuja, jotka saavat minut viihtymään paremmin omassa huoneessani ja paneutumaan paremmin koulujuttuihin. Olenkin toteuttanut viimeisien kahden viikon aikana muutaman tumblr - aiheisen DIY-jutun ja halusin tulla jakamaan ne teidän kanssa. Toivottavasti pidätte postauksesta ja kivaa viikkoa kaikille! :)

succulent DIY

Mehikasviruukku:
Mehikasvit, eli succulentit ovat korvanneet kaktukset tumblr:issa ja YouTubessa, joten halusin päivittää hieman myös oman huoneeni kasvivalikoimaa, vaikka 2 kolmesta kaktuksestani onkin yhä hengissä. Tähän DIY:hin tarvitset laakean ruukun/astian, multaa, noin kaksi mehikasvia ja halutessasi kiviä/koristerakeita. Itse käytin ruukun tilalla vanhaa peltirasiaa, jonka maalasin kuparin sävyisellä spraymaalilla, sillä huoneestani löytyy tällä hetkellä aika paljon kuparia. DIY:n tekeminen onkin sitten superhelppoa! Istuta mehikasvit ruukkuun ja paikkaa mahdolliset tyhjät kohdat kivillä tms. Kastele kasveja varovasti ja muista, että kivikkokasveiksi tarkoitetut mehikasvit eivät vaadi paljoakaan kastelua!

photo display

Valokuvataulu:
Valokuvataulun tekoon tarvitset suuren, puisen valokuvakehyksen, nastoja, klemmareita/pieniä pyykkipoikia ja ohuet metallilankaiset led - valot sekä tietysti ihania valokuvia. Valojen siasta voit tietysti käyttää jonkinlaista nauhaa, mutta hämärässä huoneessa hohtavat valot tuovat ihanaa tunnelmaa, ja niiden avulla kuvat tulevat esiin pimeässäkin. Omat valoni olivat lyhyet verrattuna kehykseni kokoon, joten jouduin käyttämään kahdet valot. 

Poista kehyksestä lasi ja taustapahvi. Sommittele valot/naru kehyksen ympärille haluamallasi tavalla. Paina nastat kevyesti kehyksen takapuolen nurkkiin ja kiedo valot/naru niiden ympärille niin, että ne pysyvät paikoillaan. Kiinnitä valokuvat klemmareilla tai pienillä pyykkipojilla haluamillesi paikoille. Tauluun voi tietysti ripustaa kuvien lisäksi vaikkapa pääsylippuja, rannekkeita tai muita ihania muistoja vaikkapa kesältä.

notebook DIY

Tumblr - teemaiset vihkot:
Vihkojen koristeluun tarvitset tietysti edullisen vihkon, itse käytin vain normaaleja sinikansivihkoja. Sen lisäksi tarvitset valkoista paperia ja kyniä, sekä kontaktimuovia, tai vaihtoehtoisesti mustaan vihkoon liitutaulukontaktimuovia, lyijykynän ja valkoisen maalikynän. Itse käytin koristeluun tarraa, mutta alienin teko onniistuu varmasti yhtä hyvin ilman sitäkin.

Valkoisen vihkon koristelu on yksinkertaista, mutta huolelliseen ja tarkkaan piirtämiseen menee tietysti paljon aikaa. Lopputulos on tietysti palkitseva ja tuo onkin ehdottomasti minun lempivihkoni. Jäljittele vihkon kansi valkoiselle paperille ja leikkaa se irti. Etsi tumblr:ista söpöjä kuvia ja tekstejä ja piirrä ne paperille. Jos haluat, niin jätä piirrustukseen tilaa myös omalle nimellesi ja kouluaineen nimelle. Liimaa paperi vihkon kanteen ja muovita vihko läpinäkyvällä kontaktimuovilla, jotta paperi pysyy varmasti kiinni ja jotta vihkosta tulee jämäkämpi.

Mustan vihkon saadaksesi sinun tulee vain päällystää vihko liitutaulukontaktimuovilla. Kun vihko on päällystetty, jäljittele lyijykynällä haluamasi kuvio/teksti muoviin. Viimeistele maalikynällä päällystämällä. Minä löysin kätköistäni Brandy Melville - tarran, joten tein alienin ottamalla mallia tarran muodosta ja värittämällä koko alueen maalikynällä. Lopuksi vain liimasin tarran väritetyn alueen päälle. Tekstin tein vapaalla kädellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti