12. elokuuta 2016

Brighton Hotspots

Moikka! Mun ensimmäinen (vajaa) kouluviikko on nyt suoritettu, ja perjantain kunniaksi päätin rustailla teille pientä postausta mun kielimatkan aikaisista lempipaikoista. Brighton oli ihana kesäkaupunki, ja loistava valinta kielikurssi-/kielimatkakohteeksi. Haluan ehdottomasti päästä käymään Brightonissa joskus myöhemminkin, sen verran kova ikävä tuohon kaupunkiin kumpuaa näitä kuvia katsellessa. Brightoniin on onneksi todella helppo mennä, sillä Lontoosta (Ainakin Victorian asemalta!) pääsee junalla Brightoniin alle tunnissa. Jos olet siis menossa Lontooseen hieman pidemmäksi aikaa, suosittelisin pientä päiväreissua Brightoniin. Erityisesti kesäisin kaupunki on aivan upea, mutta voisin kuvitella sen olevan kiva syksyisinkin, sillä edes kielimatkan aikana vallinnut sateinen sää ei pystynyt latistamaan sen tunnelmaa.

3-IMG_7636 2-IMG_9415 09-IMG_9425 1-IMG_7623The Lanes
The Lanes on ihana alue Brightonin rautatieaseman lähellä. Se on täynnä pieniä ja sokkeloisia katuja, pastellivärisiä taloja ja toinen toistaan söpömpiä pikkukauppoja. Kielimatkalla minulla ei valitettavasti ollut aikaa kierrellä niitä kaikkia, vaikka mieli olisi kyllä tehnyt. The Lanes:iltä löytyi mm. koru-, kenkä- ja asusteliikkeitä ja älyttömästi pieniä kahviloita. Bongattiin alueelta myös yksi kauppa, joka myi muumikrääsää ja Finlaysonin tuotteita. Suomalaisuus oli edustettuna siis myös Brightonissa! :D Alueen kahviloissa ehdin kuitenkin viettää todella paljon aikaa ja lempikahvilatkin ehtivät muodostumaan. 

Jos joskus eksytte Brightoniin, kehottaisin käymään Pelicano House- ja Flour Pot Bakery - nimisissä kahviloissa. Niissä sai todella hyvää kahvia ja molemmissa kahviloissa oli tarjolla runsaasti sekä suolaisia, että makeita vaihtoehtoja. Makean nälkään suosittelisin kuitenkin enemmän Pelicano House:a (Ylin kuva!) ja suolaisen nälkään Flour Pot Bakery:ä. Hinnatkaan eivät mielestäni olleet ihan järkyttävät, mutta toisaalta valuutta voi hämätä. 

06-IMG_9465 02-IMG_9504 05-IMG_9490
15-IMG_9627

Brighton Pier
Ennen kielimatkalle lähtemistä odotin eniten juuri Brighton Pierin, eli tämän ihanan satamalaiturin näkemistä. Sielläkin tuli onnekseni vietettyä aikaa melko paljon. Pieriltä löytyi paljon pieniä ruokakojuja, joista sai mm. churroja ja vohveleita, (Molemmat tuli muuten testattua!) sekä tietysti hattaraa ja karamelliomenoita. Pierillä oli myös kaksi suurta pelihallia, sekä tivoli aivan laiturin päässä. Pääsimme viettämään kokonaisen päivän tivolin laitteissa ja kokeilemisen arvoisia laitteita olivat ainakin Booster ja pelottava liukumäkitorni, jossa näytti siltä, kuin liukuisi kohti vettä. Laitteissa ei muuten ollut kehumista, mutta pierin tunnelma ja hauskat rahapelit olivat ihania. Onneksi niihin ei sentään tullut liikaa tuhlattua! :D Iltavalaistus oli myös näkemisen arvoinen! :)

4-IMG_9315
5-IMG_9190
3-IMG_9338 1-IMG_7694 

Brighton Beach & Sea Front
Brighton on siis rantakaupunki, joka sijaitsee Atlantin valtameren rannalla. Brightonin ranta koostuu pyöreiksi hiotuneista kivistä ja rannan lähettyviltä löytyy paljon tekemistä. Rannalta saa tietysti jäätelöä. ja sieltä voi vuokrata siniraidallisia aurinkotuoleja, jotka ovat kuin suoraan postikortista. Rannalta löytyy myös suuri karuselli ja pari pienten lasten huvipuistolaitetta, joita kuvailin kyllä matkan aikana ihan älyttömästi. Värikkäitä uimakoppeja nähdäkseen pitää kuitenkin matkustaa bussilla muutama pysäkki rantaviivaa pitkin Hoven puolelle. Rannalta löytyy myös suuri näkötorni ja Band Stand, joka jäi minulta valitettavasti näkemättä. No, ehkä ensi kerralla sitten. :)

02-IMG_7647 05-IMG_8868 06-IMG_8876 07-IMG_8916

The Royal Pavilion
Royal Pavilion on upea intialaistyylinen palatsi aivan Brightonin keskustassa. Sitä ympäröi myös hieno puisto, jossa on siistit polut ja ihanat kukkaistutukset. Puisto olisi varmasti ihana paikka kesäisenä päivänä vaikkapa piknikille tai vain pienelle levähdystauolla. Palatsi on nykyään museoitu, ja siellä kiertelee helposti noin tunnin verran. Se on aivan Brightonin ostoskatujen vieressä, joten sinne on helppo poiketa vaikkapa shoppailun ohessa. Sisältä rakennus on sisustettu kiinalaistyylisesti, mikä on hieman ristiriidassa rakennuksen julkisivun kanssa. Valokuvaus oli valitettavasti kielletty sisätiloissa, mutta paikka on todellakin näkemisen arvoinen - sisältä ja ulkoa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti