24. syyskuuta 2016

Kinuskiset browniet herkkuhetkeen

Moikka! :) Viikonlopun kunniaksi päätin eilen leipoa ihania, kinuskisia brownieita, joihin sain idean muistelemalla Brightonin lempikahvilani tarjontaa. Pelicano Coffee Housen browniet olivat aivan taivaallisia, joten päätin samalla hemmotella hieman itseäni ja kokeilla vaihteeksi jotakin peruspullasta eroavaa leivonnaisia. Näistä tuli kyllä aivan superhyviä, mutta sen verran makeita nämä kyllä ovat että yliannostuksesta seuraa kyllä hieman ällö olo. Sanoisin kuitenkin, että nämä ovat loistava herkku pimenevään syksyyn, joten suosittelen ehdottomasti kokeilemaan. 

Kuten jo aikaisemmin mainitsin, tämä päivä minulla meneekin kokonaan kauden ensimäisessä lentopallotur-nauksessa, joka on tosin vain harjoitusturnaus. Toivottavasti peli kulkee, mutta siitä ehkä lisää informaatiota myöhemmin. Huomenna aionkin vain ottaa super rennosti sillä minulla ei ole mitään (Siis mitään!) kouluhommia koko viikonlopulle. Ihanaa lauantaita! :*

ainekset 1 ainekset 2

Kinuskisiin brownieihin tarvitset: Itse pohjaan tulee 4 kananmunaa, 250 grammaa voita, 3dl sokeria, 1dl kaakaojauhetta (tummaa/vaaleaa), 2dl vehnäjauhoja, 1tl leivinjauhetta, ja 200 grammaa tummaa suklaata. Brownien päälle voi ripotella noin 100-150 grammaa maitosuklaata ja 1dl pähkinöitä. Minä käytin pekaanpähkinöitä, sillä ne ovat ehdottomia suosikkejani. Lisäksi, jos haluat brownieihin kinuskin makua, voi valmistaa kinuskikastikkeen itse tai käyttää valmista kastiketta. Minä tein ihanan suolaisen kinuskikastikkeen kiehauttamalla 1dl kermaa, 1,5dl fariinisokeria ja 0,5tl suolaa. 

kinuski brownie 2 kinuski brownie 1

Lämmitä uuni 180 asteeseen. Aloita brownien valmistaminen sekoittamalla keskenään kuivat aineet, eli tässä tapauksessa jauhot, kaakaojauhe, sokeri ja leivinjauhe. Sulata voi kattilassa ja pienennä lämpöä. Lisää joukkoon paloiteltu suklaa ja sekoita miedolla lämmöllä, kunnes suklaa on täysin sulanut ja seos on tasaista. Kaada suklaa-voi-seos kuivien aineiden joukkoon ja sekoita. Riko munat muiden aineiden joukkoon ja sekoita sähkövatkaimella, kunnes seos on kiiltävää ja kuohkeaa. 

Kaada brownietaikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, tai muuhun vähän korkeampireunaiseen, mutta laakeaan vuokaan. Laita browniet uuniin. Hienonna sillä välin pähkinät ja maitosuklaa. Brownieta paistetaan uunissa noin 25 minuuttia, mutta hieman ennen kuin se on valmista (vaikka noin 15/20 minuutin kohdalla) lisää pinnalle rouhitut pähkinät ja suklaa. Brownie saa olla uunista tullessaa hieman hyllyvää ja sen on tarkoituskin jäädä pehmeän tahmeaksi.

Valmista kinuski kiehauttamalla kerma, fariinisokeri ja suola kattilassa miedolla lämmöllä. Kinuski on valmista, kun kinuskipisara jähmettyy vesilasiin pudotessa. Levitä hieman jäähtyny kinuski lusikalla brownien päälle ja laita brownielevy jääkaappiin jähmettymään. Leikkaa tasaisiksi ruuduiksi ja nauti! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti