26. lokakuuta 2016

Lago di Garda

Moikka! :) Nyt olisi ensimmäisen Italian reissupostauksen vuoro ja sen aiheea on upea, Pohjois-Italiassa sijaitseva Garda - järvi, jossa vietimme lähes 3 päivää, eli noin puolet reissustamme. Vanhempani olivat aikaisemmin käyneet Gardalla, joten heidän kokemuksiensa perusteella päätimme suunnata Riva del Garda - nimiseen kaupunkiin, joka sijaitsee aivan järven pohjukassa upeiden vuorten ympäröimänä. 

Itse Rivan kaupunki on todella pieni, omaan makuuni vähän liiankin pieni, mutta maisemat kaupungissa olivat tietysti upeat. Kaupunki oli täynnä toinen toistaan söpömpiä taloja ja pieniä ravintoloita, joista sai ihanaa ja tietysti italialaista ruokaa. Ajoimme Gardalle Milanosta vuokra-autolla ja matka sinne kesti noin 2,5 tuntia. Italian moottoritiet olivat kyllä aika hurjia, sillä nopeutta ja liikennettä oli Suomen motareihin verrattuna paljon enemmän. Niistä kuitenkin selvittiin elossa, joten seuraavaksi kerron vähän siitä, mitä kaikkea Rivassa oikein teimme.

garda garda 4 Untitled pizza

Hotellimme Rivassa oli aivan keskustassa, joten siellä oli helppo käväistä aina välissä käyttämässä wifiä Instagramin päivittelyyn ja vaatteiden vaihtoon. Hotellissamme oli myös ihana aamupala, jonka voimalla jaksoi aina pitkälle päivään. Rivaan emme kuitenkaan olleet tehneet mitään erikoisempia suunnitelmia, joten tarkoituksenamme oli vain nauttia lämpöisemmästä säästä ihanien maisemien puitteissa. Yhtenä päivänä käväisimme siis Venetsiassa ja siellä meillä menikin kokonainen päivä. Siitä onkin tulossa postausta seuraavaksi!

Untitled garda 3 church water

Säät meitä onneksi suosivat ja yhtenä päivänä lämpötila kohosi jopa 20 asteeseen. Oli ihanaa istuskella rantakivikolla ottamassa aurinkoa ja syödä italialaista gelatoa. Kuviakin ehdimme siskojen kanssa ottaa todella paljon. Kylässä oli myös muutamia kivoja kauppoja, kuten Kiko Milano ja Bijou & Brigitte, joiden kiertämiseen sain myös hieman kulutettua aikaa. Kahviloissakin tuli istuskeltua ihan kivasta, sillä capuccinot olivat Suomen hintatasoon verrattuna selvästi edullisempia.

cute street lasagne
garda 2
italian flowers

Rivan ravintolatarjonta oli minulle positiivinen yllätys ja voisin kuvitella, että kaupunki herää kesäisin vielä entistä enemmän eloon, vaikka turistiryysis onkin silloin hieman suurempi. Kaupungissa on selvästi tiettyä turistikohteen makua, sillä hotelleja ja turisteille suunnattuja kauppoja on niin paljon. Se ei minua erityisesti miellyttänyt, mutta niin kaunis miljöö miellyttää varmasti monen muunkin, kuin minun silmiäni. :) Minä olisin kaivannut kaupungissa hieman enemmän tekemistä, joten risteily Gardalla tai vuorille patikointi olisivat olleet ihan kivoja aktiviteettejä, mutta ehkä sitten ensi kerralla tai joissakin muissa maisemissa ...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti