29. lokakuuta 2016

Venice - The most magical place I've ever been

Moikka taas ja ihanaa lauantaita! Olen taas selvinnyt yhdestä kouluviikosta ja nyt olisi aika palata vielä lomatunnelmiin ja tarkemmin ihanaan Venetsiaan. Täksi viikonlopuksi minulla ei olekaan mitään erikoisempia suunnitelmia, paitsi sunnuntai onkin taas tuttuun tapaan pelipäivä. Myös kokeisiin lukeminen pitäisi aloittaa, sillä koeviikkoni alkaa keskiviikkona pahimmalla mahdollisella kokeella, eli kemialla. Nyt en kuitenkaan jaarittele enempää, vaan mennään katsomaan, millainen minun syyslomani ehdoton kohokohta, eli Venetsiassa käyminen oli.

Venice 3 07-IMG_9090 06-IMG_9290 09-IMG_9129

Elokuvien ja netin ansiosta minulla oli tietysti jonkinlainen käsitys siitä, millaiseen paikkaan olin menossa. Venetsia kuitenkin ylitti odotukseni täysin. :) Paikka oli aivan upea, suoraan kuin toisesta maailmasta! Erityisesti yllätyin siitä, miten laajalle alueelle kaupunki oli levittäytynyt. Venetsia on tällä hetkellä ehdottomasti upein paikka, jossa olen koskaan käynyt ja suosittelen sitä ehdottomasti kaikille, jos satutte vain joskus liikkumaan Pohjois - Italian suunnalla. Turisteja kaupungissa on tietysti lähes aina, mutta tällä kertaa emme onneksi joutuneet kahlaamaan veden peittämillä kaduilla. Venetsiaan on kyllä pakko päästä joskus uudestaan!

05-IMG_9243
Maria & masks 10-IMG_9206 01-IMG_9142

Ajoimme Venetsiaan aikaisin aamulla ja matka kesti vähän vajaat kolme tuntia. Jätimme auton kaupungin laitamilla olleeseen, jättimäiseen parkkitaloon ja menimme vesibussilla suoraan San Marcosin torille, sillä emme halunneet tuhlata arvokasta aikaa turhaa haahuiluun. Otimme koko matkan ajan paljon kuvia ja nautimme upeista näkymistä. Keskustaan päästyämme kuljimme huippubrändien liikkeiden ohitse itse torille. San Marcosin torilla oli hieno kirkko, suuri torni ja mahtava palatsi, mutta me päädyimme ihailemaan niitä ainoastaan ulkoapäin. Torin läheltä ostimme matkamuistoiksi naamiot, joista Venetsia on myös erittäin tunnettu.

08-IMG_9100 02-IMG_9167 03-IMG_9216

Iltapäivällä kävimme lounaalla ja kiertelimme lisää Venetsiaa. Näimme mm. kuuluisan huokausten sillan ja ihanan tunnelmallisia pikkukatuja sekä -siltoja. Kävimme koko perheen kanssa tietysti pakollisella gondoliajelulla ja pakko myöntää, että kiikkerän veneen kyydissä oleminen kyllä hieman jännitti minua. :D Gondolin kuljettajamme oli kuitenkin todella mukava ja herttainen vanha mies ja hän kertoikin olevansa Venetsian kokenein gondolikuljettaja. :D Hieman ennen lähtöä kävimme vielä gelatolla ja ihailimme muutamien toria ympäröivien kauppojen näyteikkunoita. Lopulta menimme vesibussilla takaisin parkkihallin luo ja illaksi ajoimme takaisin Rivaan. Heräsikös teillä kiinnostus Venetsiaa kohtaan? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti