21. tammikuuta 2017

Vegan Chickpea Curry

food & flowers

Moikka! Mulla oli eilen superlyhyt, ainoastaan kahden tunnin mittainen koulupäivä. Kyseessä oli tietysti poikkeustapaus, mutta oli kyllä ihan hauskaa tulla lähinnä kuuntelun merkeissä sujuneen englannin tunnin jälkeen kaupan kautta kotiin. Olen katsellut viimeaikoina YouTubesta älyttömästi kokkausvideoita ja jostakin kumman syystä eksyn aina vegaanisten/lihattomien ruokien pariin. Innostuin tietysti itsekin kokeilemaan jotakin ja koululounaan syömisen sijasta kokkasin itselle täysin vegaanistä kikhernecurrya. Oli kyllä herkullista ja ainakin hieman erilaista normaaliin kanakastikkeeseen verrattuna. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan reseptiä, jos et kammoksu mausteista ruokaa tai kookosta. :)

ingredients

Kikherne curryyn tarvitset: Tölkin keitettyjä kikherneitä, yhden sipulin, valkosipulin kynnen, puolikkaan chilin, noin 4dl tomaattimurskaa, 4dl kookosmaitoa ja kourallisen persiljaa/korianteria, jonka unohdin kuvata. Lisäksi tarvitset 2tl oliiviöljyä, 2tl sitruunan/limen mehua ja tietysti mausteita. Itse käytin paprikajauhetta, currya, kurkumaa, sokeria ja tietysti suolaa sekä mustapippuria. Tähän sopisivat hyvin myös raastettu inkivääri sekä kuminan siemenet.

vegan food kikhernecurry

Hienonna ensimmäisenä sipulit, puolikas chilipalko ja persilja/korianteri. Heitä sipulit ja chili pannulle oliiviöljyn kanssa ja kuullota sipuleita kunnes ne ovat pehmentyneet. Lisää joukkoon mausteet ja anna maustua noin minuutin ajan. Lisää pannuun tomaattimurska, sitruunan/limen mehu, kookosmaito ja kikherneet. Hauduta muutaman minuutin ajan, jotta curry maustuu ja koostumus hieman sakenee. Valmiiksi keitetyt kikherneet eivät tietenkään itsessään vaadi kypsymistä. Tarkista maku ja lisää viimeisenä joukkoon persilja tai korianteri. 

chickpea curry

Curryn lisukkeeksi sopii tietysti riisi, mutta itse söin sitä couscousin kanssa, sillä riisi ei suoraan sanottuna kuulu lemppareihini. :D Myös kvinoa varmasti sopisi tämän seuraksi. Annoksesta tulee reilu määrä currya, joten jos syöjiä on vain yksi/kaksi, säilyy loppu curry rasiassa vaikkapa seuraavan päivän lounaaksi. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti