16. helmikuuta 2017

New Favorite Soup

Moikka! Mulla on täällä jo aikamoiset wanhojentanssihulinat päällä ja kenraalit sujuivat onneksi tosi hyvin, mikä hieman lievittää huomista stressiä. Tänään järjesteltiin myös abien potkiaisia ja seurattiin penkkarihulinaa. Hurjaa ajatella, että vuoden päästä on sitten itsekin jo abirekassa karkkia heittelemässä ja valmistautumassa kirjoituksiin. No, nyt pitää kuitenkin nauttia täysillä huomisesta, sillä edessä on varmasti superihana päivä ja ilta, sillä jatkot on tietysti tulossa. ;) Blogistressiä lievittääkseni halusin tulla jakamaan vielä teille ihanan talvikeiton ohjeen. Kasvisruokalinjalla siis jatketaan edelleen kuukauden reseptipostauksissa! Toivottavasti tykkäätte ja pistäkäähän ihmeessä kokeiluun! :)

3-IMG_9667

Linssikeittoon tarvitset: 1-2 sipulia, 2 valkosipulinkynttä, 1 paprika, 1 chilipalko, 2rkl öljyä, 400g tomaatti-murskaa, 1l vettä, 1,5 kasvisliemikuutiota, 3dl punaisia linssejä, limetin/sitruunan mehua, 1tl hunajaa, 2rkl soijakastiketta, 0,5 tl mustapippuria ja suolaa. Lisäksi tarjoiluun leipää ja pinnalle hienonnettua persiljaa.

1-IMG_9654 2-IMG_9663

Aloita valmistus kuorimalla ja hienontamalla sipuli ja valkosipulinkynnet. Halkaise paprika ja chili. Poista nistä kanta sekä siemenet ja kuutioi ne palasiksi. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota siinä sipuleita, chiliä ja paprikaa parin minuutin ajan. Lisää kattilaan tomaattimurska, vesi ja liemikuutiot. Huuhtele linssit siivilässä ja lisää ne kattilaan, kun neste kiehuu. Anna kiehua noin 20 minuuttia, kunnes linssit ovat kypsiä. Lisää lopuksi limetin/sitruunan mehu ja mausteet. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Tarjoile keitto hienonnetun persiljan kanssa ja nauti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti