8. huhtikuuta 2017

Throwback to Rome

Moikka ja kivaa, myöhäistä lauantai-iltaa! :) En tiedä, mitä mun postausrytmille on tapahtunut, mutta viimeaikoina postausinspiraatio on iskenyt minuun lähinnä iltaisin ja aivan liian harvoin. Ei tätä vaivaista, kerran viikossa näpyttelyä ja vanhojen kuva-arkistojen kaivamista oikein voi inspiraatioksi kutsua, mutta haluan ainakin vielä toistaiseksi pitää tätä blogia pystyssä. Katsotaan sitten syksyllä uudestaan, miten aikaa rittää kaikkien abijuttujen ja muiden harrastusten keskeltä. Täällä kuitenkin vielä toistaiseksi ollaan, enkä mä kyllä ihan heti ole tämän blogin suhteen luovuttamassa!

rooma 3 rome 6

Olen tainnut jo vähän aikaisemmin mainitakin, että lähden koulun kanssa Firenzeen, Italiaan muutaman päivän (opinto)reissulle. Kevätlukukausi on vierähtänyt todella nopeasti, ja reissuun onkin enää alle kaksi viikkoa! Välissä on tietysti hoidettava alta kaksi koetta ja vietettävä pääsiäistä, mutta odotan kuitenkin reissua innolla. Reissun takia innostuinkin etsimään tietokoneeni syövereistä Rooman matkan otoksia, sillä veikkaan että Rooma on lähimpänä Firenzeä niistä kaupungeista, joissa olen aiemmin käynyt.

rome 1 rooma 4

Reissulta odotan tietysti historiallista tunnelmaa, ihanaa arkkitehtuuria, italialaista ruokaa ja lämpöä. Firenzen lämpötilat ovat pyörineet lähes suomalaisissa hellelukemissa, joten olisi kiva päästä käyttämään niitä keväisimpiä vaatteita ja ehkä saada hieman päivetystäkin tähän kalvakkaan nassuun. Reissu tulee varmasti olemaan aika erilainen aikaisemmista matkoistani, vaikka viime kesän kielikurssilta saikin aika hyvin tuntumaa ryhmämatkoista. Kielimatkakokemuksen perusteella olen kyllä enemmän oman tieni kulkija matkojen suhteen, mutta eiköhän se Firenze tule tutuksi kouluporukankin kanssa. Ei ryhmämatkoissa mitään vikaa ole, mutta kaverin kanssa matkustaessa saa tehdä juuri niitä asioita, kuin itse haluaa.

rome 2 rooma 5

Mulla on ollut koko alkuvuoden ajan ihan älytön matkakuume, joten on ihanaa taas päästä reissuun. Olen selaillut Pinterestistä ja Instagramista ahkerasti Firenzen kuvauksellisimpia spotteja ja kerännyt hieman ennakkotietoja upeasta kaupungista. Asujen suunnitteluun asti en ole vielä päässyt, mutta reissussa tulee varmasti käveltyä todella paljon, joten hyvät kävelykengät on ainakin pakko ottaa messiin. Eiköhän se järkkärikin mahdu laukkuun, sillä niin upeasta kohteesta on kuitenkin kyse, että haluan tallentaa sen myös kameran, enkä ainoastaan puhelimen, linssin läpi. Jos teillä on jotain vinkkejä Firenzeen, niin kertokaa ihmeessä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti